Parov Stelar is een waar fenomeen. Raadselachtig en mysterieus als een spook wist de Oostenrijkse artiest de muziekwereld en een enorme schare fans te veroveren, en een cultstatus op te bouwen rond zijn producerschap. Zijn verfijnde en atypische muzikale aanpak, tussen jazz en electro, leverde hem al snel de reputatie van pionier op in de internationale scene. Hij is zonder twijfel de meester van de electro-swing!

Met energieke, elegante retroklanken en samples uit verschillende genres (soul, pop, jazz, swing), vermengt hij zijn veelzijdige muziek slim met de moderne beats en grooves. Het resultaat is een onnavolgbare mix van geluiden, die hij nóg mysterieuzer maakt met zijn fascinerende uitstraling.

Live omringt Parov Stelar zich met een groep muzikanten die stuk voor stuk hypergetalenteerd zijn, en treedt hij al enkele jaren over heel de wereld op in steeds prestigieuzere concertzalen en op de meest gerenommeerde festivals. Zo ook op Pukkelpop, vandaag, op 21 augustus! Hun podiumprestaties zijn keer op keer energiebommen en elektronische dansfeesten.

Vandaag toert Parov Stelar rond met zijn zesde studioplaat, die sinds mei in de rekken ligt. 'The Demon Diaries' is een exclusief 24-tracks-tellend dubbelalbum met maar liefst negen speciale gastzangers. De eerste plaat, trouw aan het imago van de band, klinkt uitzinnig en elektronisch, terwijl de tweede een geheel andere richting uitgaat en de luisteraars meeneemt op een emotionele nachtelijke reis.

Na een heroïsche doortocht in het Koninklijk Circus in 2013, keert de ongrijpbare Parov Stelar opnieuw naar ons land terug voor een zaalconcert, op vrijdag 11 maart 2016 in Vorst Nationaal! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf woensdag 26 augustus om 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Parov Stelar
Datum: 
Vrijdag 11 maart 2016
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over