Parcels heeft vandaag hun langverwachte tweede plaat Day/Night aangekondigd dat vanaf vrijdag 5 november 2021 in de rekken zal liggen. Het album bestaat uit twee op zichzelf staande albums - Day en Night - met in totaal 19 tracks, waaronder de singles Free, Comingback en de nieuwste single Somethinggreater die vandaag verschenen is.

Luister hier naar Somethinggreater

Het album werd opgenomen in de La Frette Studios in Parijs en is geproduceerd door Parcels zelf, met mixen van James Ford (Arctic Monkeys, Florence & The Machine, Haim, ...) en strijkarrangementen van Owen Pallett (Arcade Fire). Het resultaat is een diverse plaat dat westerse folk en klassieke pop moeiteloos combineert. Indien de band zelf hun sound zou moeten definiëren, zouden ze deze omschrijven als Cowboy Disco.

Day/Night behandelt verschillende tegengestelde onderwerpen, gaande van identiteit versus anonimiteit, familie versus onafhankelijkheid tot erbij horen versus isolement. Het samenstellen van het album was volgens de band een "emotionele reis", niet in het minst omdat Parcels 150 demo's had om mee te werken. In plaats van er meteen in te duiken, begon de band met terug te gaan naar de basis.

"Het eerste wat we deden, was drie maanden lang naar een repetitieruimte gaan en leren hoe we onze instrumenten opnieuw moesten bespelen. We hadden getourd en onze nummers keer op keer gespeeld waardoor we stijf werden; we hadden als het ware geen gesprek meer met onze instrumenten. We kwamen elke dag naar de repetitieruimte, zetten nummers op die we leuk vonden, spraken over de verschillende genres en leerden hoe ze te spelen: klassieke blues, soul, folk, funk, heavy metal."

De lijst werd grondig herwerkt en teruggebracht naar 40 nummers om dan uiteindelijk de tracklist van 19 nummers samen te stellen die het meest logisch aanvoelde.

Day/Night verschijnt digitaal op 5 november en eveneens als 2LP en 2CD. De nieuwe single en video Somethinggreater is nu uit.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over