De negende editie van het Paradise City Festival heeft een nieuw record gevestigd door maar liefst 43.000 bezoekers te verwelkomen over drie dagen in de idyllische tuinen van Kasteel Ribaucourt. Deze grootste editie tot nu toe introduceerde een zevende podium, en zette opnieuw sterk in op duurzaamheid, met indrukwekkende resultaten. Met een fantastische line-up van 134 artiesten, zowel internationaal als lokaal talent, en een unieke topproductie met indrukwekkend podiumontwerp, heeft Paradise City wederom bewezen dat duurzaamheid en festivals hand in hand kunnen gaan.

In januari 2024 werd het festival bekroond met de prestigieuze titel van 's werelds meest duurzame muziekfestival tijdens de International AGF Awards. Deze awards erkennen de meest innovatieve en impactvolle duurzaamheidsinspanningen van muziekfestivals wereldwijd in verschillende categorieën, waaronder energie, waterverbruik, catering, reizen en community.

Paradise City draaide deze editie reeds volledig op hernieuwbare energie, grotendeels afkomstig van zonne-energie en groene stroom, aangevuld met hvo-diesel, een hernieuwbare brandstof met beperkte CO2-uitstoot. De zonnepanelen waren niet te missen: met een totale oppervlakte van 372m², inclusief een uniek drijvend zonnepaneel van 120m² en uitzonderlijke zonnepaneeltafels voor het opladen van mobiele telefoons, was duurzame energie duidelijk zichtbaar voor alle bezoekers.

"De opbouw van ons festival nam een maand in beslag en draaide volledig op zonne-energie", vertelt organisator Gilles De Decker. "We hadden zelfs een energieoverschot. Ons doel blijft om het festival volgend jaar 100% op groene, hernieuwbare én uitstootloze energie te laten draaien."

Paradise City benadrukte daarnaast ook duurzame mobiliteit: treinen, feesttreinen, nachttreinen en elektrische pendelbussen vervoerden bezoekers op een milieuvriendelijke manier, wat bijdroeg aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Wat waren de hoogtepunten? "Het enthousiasme voor Marlon Hoffstadt op onze Contrast Stage was ongezien, maar ook de optredens van DJ Gigola en Skin On Skin waren absolute toppers”,aldus De Decker. “ANOTR en Job Jobse zorgden voor een spectaculair einde van een fantastisch weekend."

Het weekend verliep incidentvrij, en Paradise City heeft opnieuw laten zien dat duurzaamheid en topamusement hand in hand kunnen gaan. De organisatie kijkt nu al uit naar de tiende verjaardagseditie volgend jaar.

Over Paradise City Festival

Paradise City Festival is het toonaangevende duurzame muziekfestival van België. Na een recordeditie in 2023, die meer dan 43.000 bezoekers trok, heeft Paradise City zijn positie als niet te missen vaste waarde in de Belgische festivalscene verstevigd. Het festival staat bekend om zijn positieve energie en pittoreske locatie aan het water en garandeert een onvergetelijke ervaring met zeven podia en audiovisuele producties van topniveau.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: