Paradise City is trots om haar verantwoordelijkheid te nemen op vlak van duurzaamheid. In januari kreeg het elektronische muziekfestival maximaal vier sterren van A Greener Festival, een non-profitorganisatie die evenementen helpt om hun impact op het milieu te verkleinen. Dit nieuws bevestigt de status van het evenement als het groenste muziekfestival in België en als een van de groenste festivals ter wereld.
Meer details over het CO2-rapport van Paradise City 2021 vindt u hier.

Nu de laatste rechte lijn is ingezet, geeft Paradise City de plannen vrij om het festival nóg groener te maken - en mobiliteit speelt daarin een cruciale rol. Met de steun van de Europese Commissie, Brussels Airport, De Lijn en NMBS/SNCB, wil het festival alle bezoekers handige vervoersoplossingen aanbieden.

Paradise City wil vooral autoverkeer ontmoedigen, omdat dat dit meestal de handigste vervoerswijze is om ‘s nachts naar huis te reizen. Het vervoer van bezoekers was in 2021 immers verantwoordelijk voor het grootste deel van de totale CO2-uitstoot (53%). Binnen dat percentage levert particulier niet-elektrisch vervoer verreweg de grootste bijdrage (59%).

Door het aanbod van openbaar vervoer uit te breiden en te stimuleren, wil Paradise City het aantal bezoekers dat met de auto reist terugdringen van 59% tot 40%, waardoor CO2-voetafdruk met 10% vermindert.

voeging van nachttreinen staat centraal in dit nieuwe groene mobiliteitsplan. Deze zullen zo veel mogelijk dansers naar huis brengen wanneer de festivaldag eindigt. In het kader van de European Green Deal levert de Europese Commissie extra inspanningen op het gebied van duurzaamheid en helpt het Paradise City hetzelfde te doen. Bezoekers die naar Brussel/Gent of Mechelen/Antwerpen reizen (de twee drukste treinassen van België) kunnen voortaan na de festivaluren een plek reserveren op speciale nachttreinen die vertrekken vanuit station Vilvoorde. Brussels Airport zorgt voor een doorlopende, volledig gratis elektrische pendelbusdienst tussen het treinstation van Vilvoorde en het festivalterrein. Partner De Lijn biedt 's nachts extra bussen aan om de grote toeloop na de festivaluren op te vangen.

Met 6% van de totale CO2-uitstoot van Paradise City is het artiestenvervoer een onderdeel waar ook ruimte is voor verbetering. Met de steun van Audi zal het festival enkel elektrische voertuigen gebruiken om deze impact te elimineren. Paradise City compenseert de resterende CO2-uitstoot van het internationale artiestenvervoer, alsook de transportuitstoot van de leveranciers, foodtrucks, crew en bezoekers via CO2 Logic.

Ook het fietsvervoer wordt verder aangemoedigd. De fietsenstalling bevindt zich niet alleen vlak naast de festivalingang, maar wordt ook goed bewaakt en voldoende verlicht na zonsondergang. Partner Lucien zorgt voor beveiliging, gratis check-ups en een bandenplakservice. Elke bezoeker die met de fiets komt, mag een kans wagen aan de Wheel of Fortune en maakt zo kans op verschillende prijzen.

Met headliners als DJ Tennis, Shanti Celeste, Dixon, Weval, Kerri Chandler, Courtesy, Jane Fitz B2B John Talabot, Octo Octa is de kaartverkoop van Paradise City flink op gang gekomen. Alle zaterdag- en campingtickets zijn uitverkocht, en er zijn nog maar enkele vrijdag-, zondag- en weekendtickets over. Bezoek de Paradise City website voor de volledige line-up en meer informatie, en rep je naar de ticketshop om je toegang te verzekeren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over