Paradise City 2021 gaat door en vindt plaats van 13 tot 15 augustus op het vertrouwde domein aan Kasteel de Ribaucourt in Perk. Anders dan andere jaren zal het festivaldomein een speciale plaats zijn. Namelijk één van de enige in België waar we met z’n allen kunnen samenkomen en dansen op geweldige muziek.

“We zijn erg verdrietig voor onze industrie dat ook Pukkelpop vandaag heeft moeten afzeggen. Onze kleinere omvang stelt ons in staat om te voldoen aan de nieuwe, bijgewerkte en strenge regels van de overheid. We beseffen dat het organiseren van een festival in deze tijden met een grote verantwoordelijkheid gepaard gaat, daarom nemen we de nodige maatregelen om de veiligheid van alle Paradise City bezoekers te garanderen,” aldus Gilles De Decker, mede-organisator van het festival.

Paradise City Festival zal een gemiddelde van 8.000 bezoekers per dag ontvangen.

Maatregelen
Mondmaskers en afstand houden zijn verplicht bij aankomst op Paradise City en elke bezoeker dient via de CovidSafeBE applicatie het/de nodige attest(en) te kunnen voorleggen.
Om de coronavrije festivalzone binnen te komen, moet elke bezoeker voldoen aan één van de volgende 3 vereisten:

1. De bezoeker is in het bezit van een vaccinatiecertificaat (2 dosissen + 14 dagen incubatietijd of 1 dosis Johnson & Johnson + 28 dagen incubatietijd).

2. De bezoeker is in het bezit van een negatieve PCR-test, jonger dan 48 uur of een negatieve antigeen sneltest (RAT), jonger dan 24 uur, afgenomen in een testdorp, een vaccinatiecentrum of bij de dokter of apotheek.
“Een belangrijke voorwaarde voor ons om het festival te laten doorgaan, is dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om naar Paradise City te komen, volledig gevaccineerd of nog niet,”aldus Gilles De Decker. De organisatie van het festival raadt bezoekers aan om een negatieve testuitslag te hebben voor men zich naar het festivaldomein begeeft.

3. De bezoeker is in het bezit zijn van een herstelcertificaat met een geldigheidsduur die begint 10 dagen na de datum van de eerste positieve PCR test en eindigt 180 dagen na de datum van die eerste positieve test.

Paradise City zal aan de ingang van het domein een kleine testzone met antigeen sneltesten voorzien, op die manier wil het de bezoeker maximale opties geven en de toegang tot het festival niet te omslachtig maken. Echter raadt de organisatie sterk aan om de PCR- of antigeentest op voorhand te plannen aangezien in de testzone wachttijden kunnen ontstaan. De kostprijs van de antigeentest ter plaatse staat momenteel nog niet vast, maar de organisatie wil die kost zo laag mogelijk houden voor de bezoeker.

Combiticket- en campinghouders kunnen best vóór het festival een PCR-test afnemen. Als je de PCR-test op donderdag laat doen, mag je het festival tot en met zaterdag betreden. Op zondag kan je dan een RAT-test laten afnemen die 24 uur geldig is en opnieuw toegang geeft.

Paradise City heeft een mailadres in het leven geroepen waarop mensen terechtkunnen met hun vragen: covid.safe@paradisecity.b

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Paradise City Festival
Datum: 
13, 14 en 15 augustus
Locatie: 
Kasteel Ribaucourt in Perk

Reservatie:

Meer over