Onder meer Soul Clap, Jazzanova, H.O.S.H., GusGus, Matthew Herbert, Marek Hemmann en Adana Twins komen naar Paradise City, het kraakvers muziekfestival dat op 4 en 5 juli zal doorgaan op het groene kasteeldomein van Perk. De organisatie neemt duurzame maatregelen om onder meer de airmiles van internationale artiesten te compenseren.

Paradise City heeft eerlijke ambities: een pure festivalervaring in een intiem en bijzonder groen kader brengen. In de schaduw van het fraaie kasteel van Ribaucourt programmeert de organisatie op 4 en 5 juli een scherpe affiche die uitblinkt in electronische en indie muziek. Het boetiekfestival kiest bewust voor een groot aandeel buitenlandse artiesten die in België nog gelden als een goed bewaard muziekgeheim. Vergelijk het met een Scandinavisch festival waar Oscar & The Wolf nog ergens midden de affiche zweeft: de doorsnee Belg weet intussen wel beter. Des te groter de festivalmagie bij het ontdekken van verborgen parels.

Sterke performers

Voor de organisatoren is een sterke performer belangrijker dan een publiekstrekker, en dat laat zich merken in een muziekkeuze die de kenners van het genre zal doen watertanden. De programmatie gebeurde in samenwerking met de al even bezielde hosting partners LOVE, Brüxsel Jardin, Abstrkt en het Berlijnse Jackmode. Begin deze maand werden Kölsch, Flight Facilities, Tout Va Bien, Art Department, Aeroplane, Monkey Safari, Robag Wruhme en Hydrogen Sea aangekondigd. Vandaag is de vangst nog groter, want Paradise City lanceert 23 namen:

Internationale ontdekkingstocht

Paradise City brengt heel wat nationaliteiten naar België. Voor de eerste maal live in het Brusselse brengt de Berlijnse band Jazzanova hun befaamde mix van jazz en electronica. Ook uit Duitsland staan onder meer Solomuns maatje H.O.S.H. en Adana Twins achter de draaitafels; Marek Hemmann dan weer komt zijn uitstekende live reputatie verdedigen. De organisatie wist verder de Brit Matthew Herbert te strikken - na een pauze van 9 jaar brengt de iconische dj een nieuw album uit in juni, dat tijdens Paradise City een live première krijgt in België. Uit de Verenigde Staten komen Soul Clap en Nick Monaco overgevlogen voor B-2-B set van maar liefst 3 uur. Naast dj en producer Finnebassen wordt Noorwegen vertegenwoordigd door Susanne Sundfør, een opmerkelijke popartieste die lyrische albumreviews ontving van onder meer The Guardian en The Independent. Even scandinavisch is de Deen Kölsch, die in de Belgische technoscene zijn strepen al wist te verdienen, alsook GusGus uit Ijsland, bekend voor hun energieke live sets. Het Canadese Art Department tenslotte is wellicht de zwaarste naam uit het internationale lijstje.

De Belgen op Paradise City

Tot op heden verdedigen zeven namen de Belgische vlag op de internationaal georiënteerde affiche. Reden te meer om deze zorgvuldig uitgekozen artiesten te ontdekken. Vito ‘We Can’t Fly’ De Luca’s alias Aeroplane behoeft evenwel geen introductie. Compuphonic levert vooral met klinkende remixes zijn Belgische bijdrage aan de internationale deephouse scene. One-man-band Tout Va Bien komt voort uit Stubru’s Nieuwe Lichting, waar hij intussen ook een Hotshot scoorde. De Brusselaars van zowel Montevideo als Hydrogen Sea speelden recent een uitverkochte AB plat. Montevideo werkt bovendien aan een album dat zal worden uitgetest op het festivalpubliek in Perk. ATTAR! krijgt de eer om met zijn Brussels partyconcept LOVE een eigen stage hosten; Nathan Oye is dan weer dé man achter Brüksel Jardin.

Groen, groener, groenst

Groen is het nieuwe zwart, al kan er in het Belgische festivallandschap nog steeds een tandje worden bijgestoken. Paradise City wilt meer dan een vrijblijvende stap nemen in duurzame festivalinnovaties. Bij beslissingen op alle niveaus worden de ecologische gevolgen afgewogen - zelfs de keuze voor brouwerij Primus resulteerde uit de minieme afstand van 10 km tussen de brouwerij en de festivalsite. Daarnaast staan groene stroom, verfijnd veggie food, ecologische toiletten, herbruikbare bekers, gefilterd kraantjeswater, een doordacht afvalmanagement en een composthoek met kippenhok op het programma, alsook voordelen voor carpoolers, fietsers en gebruikers van openbaar vervoer. Voor deze groene agenda zocht en vond Paradise City een professionele partner in CO2logic, de Belgische organisatie die gespecialiseerd is in de berekening, vermindering en compensatie van CO2-uitstoot. Omgekeerd steunt Paradise City klimaatprojecten van CO2logic om de overblijvende CO2-uitstoot van het festival te compenseren, en zo het CO2 Neutral Festival label te mogen ontvangen.

Artistiek groen

Op Paradise City zien ook de artiesten groen achter de oren. Gezien het groot aandeel internationale namen die België via het luchtruim binnenkomen, onderneemt de organisatie samen met CO2logic maatregelen om hun airmiles te compenseren, en daarmee ook hún ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo worden onder meer elektrische wagens ingezet voor alle artiestenverplaatsingen. Paradise City zet de compensatie verder via haar investeringen in groene projecten van CO2 Logic.

Become a citizen of Paradise

Het groene oord van Paradise City betreed je met je Paradise City Green Card. Om het festivalkarakter intiem te houden, wordt dit aantal gelimiteerd - wacht dus niet te lang met het aanschaffen van je Green Card. Bovendien krijg je bij de volgende editie voorrang op nieuwe Citizens. Paradise City is bovendien een cashless festival - betalen kan met een swipe van je festivalbandje: snel, correct en aan een propere consumptieprijs.

Voor één dag betaal je 49 euro. Een combiticket voor beide dagen kost 80 euro. Paradise City Green Cards zijn beschikbaar via de website www.paradisecity.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Paradise City 2015
Datum: 
4 en 5 juli 2015
Locatie: 
Kasteeldeomein Perk, Brussel

Reservatie:

Meer over