Paper Trails is een zesdelige reeks waarin Hendrik Willemyns (Arsenal) aan de hand van zes documentaires zes meesterwerken uit de wereldliteratuur voorstelt. De films zijn opgenomen op de locaties waar de boeken zich afspelen en/of tot stand zijn gekomen. Beeldimpressies en interviews laten ons kennismaken met de boeken en hun schrijvers, maar geven tegelijk ook een ruwe schets van de wereld in de 20ste eeuw. We reizen van Fitzgerald’s Minnesota naar Murakami's Japan naar met tussenstops in Nigeria, Myanmar, Frankrijk, Polen, Mexico en zelfs op de planeet Solaris. Het resultaat is een reeks boeiende en exotische documentaires vol couleur locale die ons helemaal onderdompelen in de sfeer van de boeken.

Hendrik Willemyns is een veelzijdige man. Hij is niet alleen met muziek bezig, maar werkt ook al jaren als televisiemaker bij het productiehuis Woestijnvis. Bovendien is hij een verwoede lezer. Al die passies komen samen in Paper Trails.

In Paper Trails volgt Hendrik Willemyns een spoor door de wereldliteratuur dat hem van Minnesota naar Myanmar leidt, maar ook van de ‘Roaring twenties’ in Amerika over de gewelddadige jaren ’60 in Nigeria naar de rebelse jaren ’70 in Mexico.

De boeken die daarbij de leidraad vormen, zijn:
F.Scott Fitzgerald: Tender is the night (1934) Trailer
Chinua Achebe: Things fall apart (1958)
Stanislaw Lem: Solaris (1961)
George Orwell: Burmese Days (1934)
Roberto Bolaño: Los Detectives Salvajes (1998)
Haruki Murakami: Norwegian Wood (1987)

Tijdens zijn literaire trips bezoekt Hendrik telkens locaties die belangrijk zijn om de boeken en hun auteurs te leren kennen en doorgronden. Hij praat met mensen die iets met de boeken of de schrijvers te maken hebben en zo een nieuw licht werpen op hun betekenis en belang. Tegelijk evoceren de documentaires de context van de boeken: de tijd, het land en de cultuur waarin de schrijvers leefden en de invloed daarvan op hun werk.

Zo is Paper Trails niet alleen een persoonlijk traject van Hendrik Willemyns langs locaties van zijn favoriete boeken, maar ook een universele trip langs mijlpalen in de wereldliteratuur en iconische plaatsen in heel diverse landen, culturen en periodes. Mensen die de boeken kennen, krijgen een dieper inzicht in de thema’s en achtergronden en voor andere kijkers is het een aangename kennismaking.

Vanaf 21 november op CANVAS om 21.00 u - Trailer

Arsenal live
Arsenal legt momenteel de laatste hand aan een nieuw album dat zal verschijnen in april 2011. Dat wordt dan de opvolger van het zeer succesvolle ‘Lotuk’ dat door pers en publiek unaniem goed werd onthaald. Ondertussen behaalde de plaat goud en singles als ‘Lotuk’ en ‘Estupendo’ zingt iedereen uit volle borst mee. Hun vorige passage in de AB was goed voor 2 concerten die in een mum van tijd uitverkocht waren en bovendien garant stonden voor een heus feest.
 
Het optreden op 21 april is compleet uitverkocht, voor vrijdag 22 april zijn er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Meer info via http://abconcerts.be/nl/concerten/p/detail/arsenal-22-04-2011

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: