Vijf jaar na zijn tweede album, stelt Paolo Nutini ons eindelijk zijn nieuwste werk voor. Met ‘Caustic Love’ brengt de Schot met Italiaanse roots ons een briljante versmelting van meeslepende soul en sensationele funk. Getuige daarvan is eerste single “Scream (Funk My Life Up)”, maar natuurlijk ook het machtige “Iron Sky”, waarvan de verbluffende versie van de Abbey Road Live Sessions tot op vandaag meer dan 2.3 miljoen kijkers bereikte.

Een attitude van een rocker met een ogenschijnlijke nonchalance, in het lichaam van één van de beste soulfiguren van de laatste jaren. Deze bijzondere artiest met indringende stem lijkt wel uit een andere tijd af te stammen, maar ademt tegelijkertijd een moderniteit en pure originaliteit uit. 

In 2006, op 22-jarige leeftijd, treedt Paolo Nutini op de voorgrond met zijn debuut ‘These Streets’. Het is een bommetje van formaat! Met zijn mature teksten, zijn composities en vooral met zijn unieke en betoverende stem weet hij het publiek op slag voor zich te winnen. Alleen al in Engeland worden meer dan 1.5 miljoen exemplaren van het album verkocht. Maar het is vooral de erkenning van collega-artiesten die het zwaarste doorweegt. Al snel vinden we hem terug op het podium, zij aan zij met artiesten als Solomon Burke, Ben E King, Quincy Jones, Herbie Hancock en zelfs met de Rolling Stones, nadat Jagger hem in 2007 uitnodigt om de micro te delen voor “Love In Vain”. Drie jaar later laat de getalenteerde Paolo zich van een andere kant zien met ‘Sunny Side Up’, dat opnieuw wordt onthaald op fantastische verkoopscijfers in de UK, in 2009 en 2010! Ook met zijn concerten, waar zijn charisma natuurlijk helemaal tot zijn recht komt, weet hij zijn publiek keer op keer te verbazen. 

Vandaag is hij helemaal terug met een derde langspeler. De singer-songwriter nam ditmaal zelf de rol van producer op zich, en dit aan de zijde van Dani Castelar (REM, Editors), om ons een quasi volmaakt album, met een onweerstaanbare groove, af te leveren. De dertien nieuwe nummers zijn soms wat somber en dan weer heel helder, maar blazen je allemaal omver. Een gelukzaligheid voor de oren! Wat een comeback voor Paolo Nutini, die de passie en intelligentie bezit die enkel de allergrootste artiesten kenmerken. Na een langverwachte passage op Rock Werchter, keert hij in het najaar terug naar ons land, voor een spetterend concert op woensdag 12 november in Vorst Nationaal! De voorverkoop hiervoor start op vrijdag 13 juni om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Paolo Nutini
Datum: 
Woensdag 12 november 2014
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over