We delen ons hele leven online. Foto’s van onze dagelijkse bezigheden, van onze reizen, van onszelf en onze kinderen worden instant gedeeld. Met vrienden en familie, maar soms ook met wildvreemden. Reporter Thomas De Graeve onderzocht voor Pano wat er met foto’s van jeugdbewegingen, sportverenigingen en scholen gebeurt.

De Pano-ploeg kwam erachter dat foto’s van onze kinderen belaagd worden, gekaapt worden en terechtkomen op websites waar we onze kinderen niet willen zien opduiken. Ze zoeken ook contact met de personen die actief op zoek gaan naar deze content en die op die manier meer en meer afglijden in de donkere wereld online. Het is een wereld ook die sinds de komst van sociale media exponentieel is gegroeid. Nog nooit waren er zoveel meldingen, aanhoudingen en vervolgingen voor het delict downloaden en verspreiden van kinderporno. Sociale media blijken de accelerator.

Pano onderzocht en vond hoe snel je via de meest bekende sociale media in contact kan komen met illegaal materiaal. En hoe politie en justitie steeds meer hun tanden stukbijten op nieuwe technologieën.

Pano, woensdag 16 oktober om 21u25 op Eén. 'Kindermisbruik Online, een reportage van Thomas De Graeve. Eindredactie: Sara Van Boxstael en Pascal Seynhaeve

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over