Vandaag was het D-Day bij de Gemeentelijke Basisschool in Huizingen! Als winnaar van de allereerste Trooperwedstrijd had de school immers een gratis pannenkoekenslag in de wacht gesleept. En deze pannenkoeken werden gebakken door niemand minder dan Roger van Damme, ‘De Beste Patissier van de Wereld’. Hij werd hiervoor bijgestaan door Studio 100-baas Hans Bourlon en het voltallige Trooper-team.

Met zo’n 500 glunderende kindergezichtjes als gevolg!

Roger van Damme: ‘Toen de mensen van Trooper me hun project voorstelden was ik eigenlijk meteen enthousiast. Ik vind het super dat ik op deze manier ook mijn steentje kon bijdragen om verenigingen & goede doelen in Vlaanderen te ondersteunen. En dan nog met iets wat ik zo graag doe: pannenkoeken bakken! En Trooper werkt: ook de scouts van onze zonen is aangesloten, en zij hebben op enkele maanden tijd al meer dan 800€ kunnen inzamelen op deze manier: centen die ze goed kunnen gebruiken om hun werking te ondersteunen. Je hoort het, ik ben fan!’’

Hans Bourlon – Studio 100: ‘Ik ben heel blij dat ik vandaag mijn steentje kon bijdragen om de mensen van Trooper te steunen. Trooper sluit eigenlijk heel dicht aan bij Studio 100. In essentie zijn we een Vlaams bedrijf, en de jeugd is vaak actief in het verenigingsleven. Gert & ik dragen dat verenigingsleven ook een heel warm hart toe. Je mag het belang ervan in Vlaanderen echt niet onderschatten. In een wereld die toch alsmaar complexer wordt, is dit bij uitstek wat mensen met elkaar verbindt. Met Trooper is er nu een heel democratische manier om elke vereniging de kans te geven de kas te spijzen & zich verder te ontplooien. Ik zou dan ook graag een warme oproep willen doen aan elke vereniging om zich aan te sluiten, want het kan echt een verschil maken. En aan iedereen die wel eens een online aankoop doet: probeer het eens via Trooper, en steun zo een goed doel of een vereniging die je nauw aan het hart ligt. Het kost je niks meer, alleen die extra klik!'

Wim Doudelet –Gemeentelijke Basisschool Huizingen: ‘Als school willen we heel graag activiteiten organiseren zoals sneeuwklassen, avonturenklassen of gewoon eens een nachtje doorbrengen in een jeugdherberg. Maar het prijskaartje hiervoor is de laatste jaren alleen maar gestegen. Het maximaal toegelaten bedrag dat we vroegen aan de ouders bleek helaas niet voldoende om dit alles te bekostigen. Wij als school en ouderraad willen toch graag dat de kinderen deze ervaringen kunnen blijven delen. Met dit in het achterhoofd zijn we gestart met Trooper. In het begin was het wat afwachten en de juiste manier vinden om mensen aan te sporen om hen mee te laten Troopen. Maar nu zijn we helemaal vertrokken! En met resultaat. Onze Trooperteller staat intussen al bijna op 3.000€, én we wonnen deze fantastische pannenkoekenslag met Roger van Damme. Echt super: een onvergetelijke ervaring voor onze leerlingen. En voor ons!'

De wedstrijd: Roger van Damme beloofde om pannenkoeken te gaan bakken bij de Trooper-vereniging die tussen 1 april en 30 juni 2018 het hoogste bedrag bij elkaar zou ‘troopen’. Het begin van een spannende wedstrijd, want de Trooperverenigingen gooiden alles in de strijd om deze pannenkoekenslag binnen te halen! Het werd een nek-aan-nek-race, maar uiteindelijk ging de ouderraad van de Gemeentelijke Basisschool Huizingen met de overwinning aan de haal.

Wat is dat nu eigenlijk, Trooper?

Trooper, dat is een start-up waar ook Studio 100 sinds eind vorig jaar de schouders onder zette. Het uitgangspunt: geld inzamelen voor je favoriete vereniging of goede doel door online te shoppen. En dit zonder dat het je € 1 extra kost. Het zijn immers de aangesloten webshops die een extra commissie geven om zo je goede doel of vereniging te steunen.

Want jeugdbewegingen, sportclubs, scholen, toneelverenigingen, en ga zo maar door, het zijn allemaal organisaties die jaar op jaar op de steun van heel wat enthousiaste vrijwilligers kunnen rekenen. Maar ook vaak moeite hebben om aan de nodige centen te geraken om hun werking te ondersteunen.

En daarin maakt Trooper echt wel een verschil voor heel wat verenigingen en goede doelen. Want via Trooper ging er intussen al meer dan 255.000€ aan extra middelen rechtstreeks naar de meer dan 2.800 aangesloten verenigingen & goede doelen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: