Pray For The Wicked Tour 2019

Exact 1 jaar na de officiële aankondiging van hun nieuwe album “Pray For The Wicked” in de Verenigde Staten staat Brendon Urie met zijn Panic! At The Disco in de Lotto Arena te Antwerpen.

Een afgeladen vol Lotto Arena, volledig uitverkocht, zo blijkt ook bij het binnenkomen. Al snel is het duidelijk dat niet alleen de fans van het eerste uur hun weg naar Antwerpen gevonden hebben vanavond, maar ook overduidelijk jonge fans van de toch nog wel nog meer theatraal geworden band.

En dat Brendon Urie gek is van het theatrale blijkt al snel bij de start van het optreden. Na een goede publieksopwarmer en voorprogramma van A R I Z O N A, zien we een aftelklok op het podium en start de show van Panic! At The Disco met een letterlijke knal en honderden slierten confetti door de lucht.

We merken onmiddellijk de tonnen energie op die aanwezig zijn op het podium en die het publiek duidelijk kan smaken. De live band met zowel blazers als strijkers, zorgen voor een, tot nog toe, mooie prestatie op het podium in combinatie met de occasionele band.

De visualisaties zijn zeer doordacht en mooi opgebouwd. Samen met een zwarte hoofdkleur op het podium, met uitzondering van het gouden jasje en micro van Brendon Urie, is dit een knipoog naar het genre waar de band voor staat.

Dat Brendon Urie een showman ‘pur sang’ is, hoeven we wellicht niet te vertellen, maar de combinatie van de, toch wel, zéér hoge noten die hij haalt met de moves op het podium geven net dat tikkeltje extra op het podium. Zo ook bij de meiden naast me die nog hogere noten halen bij het schreeuwen dan Brendon Urie.

Na een groot aantal energieke nummer uit zowel het nieuwe album “Pray For The Wicked” als nummers uit de oudere albums, merken we dat de energie stillaan wat afneemt en het rustiger is op het podium. Zo neemt hij bij ”Nine In The Afternoon” zelf plaats achter de piano en combineert dit met zuivere zang.

Het contact met het publiek begint ook pas halverwege het optreden, bij de intiemere nummers. Zo bedankt hij het publiek om aanwezig te zijn, bedankt hij ze om te bestaan, waarna er overgegaan wordt tot “Gospel” en “Dying in LA”.

Bij het nummer “Girls/Girls/Boys” komen de kleuren en de vlaggen van de HoLeBi gemeenschap boven en geeft dit een zeer intieme sfeer onder het publiek. Brendon zelf drapeert zich ondertussen in een aantal vlaggen. Ook is hier de boodschap duidelijk :”Everyone belongs here, even if you feel like you don’t fit in”.

Uiteraard mag het succesnummer “High Hopes” niet ontbreken, waar het publiek uitzinnig meezingt en dat dit duidelijk ook door de band en de zanger gesmaakt wordt. De kleren van Brendon Urie verdwijnen met de avond die vordert, tot vol jolijt van het aanwezige publiek. Een excellente cover van ‘Bohemian Rhapsody”, een performance van “I Write Sins, Not Tragedies” en “Victorious” als afsluiter zorgen voor een goed gevulde avond die door de fans zeker voor herhaling vatbaar is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Panic! At The Disco
Datum: 
21/03/2019
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen
Meer over