Gedurende 11 dagen konden het publiek en professionals meedeinen op het ritme van de cinema. Het festival ging vlot van start met de avant-première van de film Serre moi fort van Mathieu Amalric. Mathieu Amalric en Arieh Worthalter vereerden ons met hun aanwezigheid op de Openingsceremonie. Het BRIFF verwelkomde eveneens Benoît Delépine voor een uitzonderlijke retrospectieve, samen met Samuel Benchetrit, Bouli Lanners, Michel Franco en een hele generatie andere, Belgische regisseurs en regisseuses.

De vierde editie van het Brussels International Film Festival sluit af op zaterdag 11 september. De ceremonie zal plaatsvinden in de Grand Eldorado-zaal van UGC De Brouckère om 19.30 uur. Deze uitzonderlijke avond zal beginnen met de bekendmaking van de laureaten van de drie competities: de Internationale, de Directors' Week en de Nationale Competitie. Daarna volgt een uitzonderlijke preview van de nieuwste film van Denis Villeneuve, Dune, die gedistribueerd wordt door Warner Bros. Pictures.

Het Brussels International Film Festival telde dit jaar 14.000 toeschouwers en programmeerde 46 films, waaronder 10 films in de Internationale Competitie, 8 films in de Directors' Week, 9 films in de Nationale Competitie en 19 films buiten Competitie. Het BRIFF omvatte ook open air screenings op de Kunstberg, een Green Planet-programma dat de grenzen opzocht, een trip naar Congo met de focus op Rumba Cinema, enz.

HET PALMARES VAN HET BRIFF 2021

De films in Competitie streden om 13 prijzen, ter waarde van 84.000€.

We feliciteren Ben Sharrock voor zijn film Limbo, Grand Prix van de Internationale Competitie, Alexandra Pianelli voor Le Kiosque, Grand Prix van de Directors' Week Competitie en Claude Schmitz, laureaat van de Grand Prix van de Nationale Competitie voor zijn film Lucie perd son cheval.

Elie Grappe won met Olga de publieksprijs. De Europese Jeugdjury bekroonde Catarina Vasconcelos voor haar film A Metamorfose dos Pássaros.

Dit jaar was het BRIFF voor het eerst ook de gastheer van de Cinevox Award. De jury, die uit filmliefhebbers bestond, moest kiezen tussen de fictiefilms van de Nationale Competitie. We feliciteren Sabine Lubbe Bakker en Niels Van Koevorden met hun film Kom hier dat ik u kus.

We zien u vanavond om 19.30 uur in UGC De Brouckère om het palmares van het Brussels International Film Festival 2021 te ontdekken tijdens een bijzondere avond!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over