We zijn verheugd om de resultaten van de jury's voor kortfilms en langspeelfilms bekend te maken. We feliciteren de winnaars, bedanken hen voor hun deelname aan het festival en zien hen graag terug op volgende edities!

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 20 april om 19 uur in de Cinema Galeries in Brussel. Het festival sluit af met een uiterst positieve noot, want het aantal toeschouwers is verdrievoudigd in vergelijking met de eerste editie vorig jaar: bijna 3.000 mensen kwamen de Latijns-Amerikaanse cinema ontdekken!

De jury reikte de prijzen uit in de vorm van een bronzen beeldje, gemaakt door de Belgische (maar geadopteerde Latijns-Amerikaanse) beeldhouwer Frans Wuytack.

De speelfilmjury bestaat uit : Michel Khleifi, Yanara Guayasamin en Alain Dessauvage.
De kortfilmjury bestaat uit : Samira Hmouda, Karen Guadarrama en José Daniel Granados Carranza.

LANGSPEELFILMS :

De hoofdprijs KINOLATINO 2024: LA MUJER SALVAJE - een film van Alán González - Cuba
De film werpt ons in een fictieve realiteit, geleid door een krachtige actrice met een lichaam dat alleen van haar is. Ze neemt ons mee door het Cuba van vandaag: rebels, sensueel, mysterieus en in crisis. Met haar doorkruisen we het verbodene, in dit hedendaagse Cuba zonder make-up.

De KINOLATINO 2024 Juryprijs: ANA ROSA - een film van Catalina Villar - Colombia / Frankrijk
Een rijke en rigoureuze documentaire die ons onderdompelt in een van de paletten van het lijden van vrouwen, onze moeders en zussen, en al degenen met wie we het leven opbouwen.

Vermelding: PEDAGIO - een film van Carolina Markowicz - Brazilië
Pedagio toont ons een intolerant Brazilië in een scherpe satire op seksuele geaardheid. Badend in een donkere cinematografie leveren de acteurs magnetische, humoristische prestaties.

Vermelding: EL CASO MONROY - een film van Josué Méndez - Peru / Mexico
Een speciale vermelding voor de Mexicaanse acteur Damián Alcázar, wiens uitdrukkingen, ogen en acteerprestaties de jury echt ontroerden, in een zure komedie over het Peruaanse rechtssysteem.

Vermelding: EL ECO - een film van Tatiana Huezo - Mexico
Vanaf het Mexicaanse platteland laat de regisseur ons zien hoezeer de wereld verandert. Met een poëtische, fijne en delicate blik, half fictie en half documentaire, leren we van de personages te houden en delen we een beslissend moment in hun leven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over