Op 25 maart 2016 vindt de vierde editie van Paaspop Academy plaats. Paaspop Academy is een jaarlijks terugkerend evenement op het festivalterrein van Paaspop en richt zich op trends en ontwikkelingen in de festivalbranche. Het onderwerp van dit jaar is ‘Risicomanagement: Niet Weer’ .

Het onderwerp van dit jaar betreft het klimaat en alle aspecten die hiermee samenhangen voor festivalorganisatoren. Festivals zijn afhankelijk van het weer, afgelopen jaren hebben we te maken gehad met extreme vormen, zoals hitte, regen, wind en onweer. Er moeten veel keuzes gemaakt worden als je ineens wordt verrast door extreme weersomstandigheden. Toch niet weer een wolkbreuk, windhoos of hittegolf? Kies je voor safe en las je het festival af of laat je het doorgaan? Wat vereist dit in de voorbereiding, hoe verzeker je je, welke specialisten heb je nodig en hoe communiceer je met je stakeholders?

Tijdens Paaspop Academy wordt in o.a. twee seminars en een paneldiscussie ingegaan op de rol van risicomanagement in hoe de festivalwereld het beste kan voorbereiden en anticiperen op onverwachte weersomstandigheden. De middag wordt afgesloten met een borrel voor professionals, sprekers, panelleden en studenten.

Professionals die aanwezig willen zijn bij Paaspop Academy kunnen zich aanmelden via de website: www.paaspopacademy.nl. Er zijn maar weinig plekken beschikbaar. Tijdig aanmelden is aan te raden.

Paaspop Academy is ontstaan uit een samenwerking tussen Paaspop en Fontys Academy for Creative Industries. Het doel van Paaspop Academy is een blik te werpen op de toekomst van festivals. De eerste editie in 2013 stond in het teken van ‘cashless’ festivals, in 2014 lag de focus op ‘tailormade’ festivals en in 2015 ging het allemaal om ‘big data’. Tijdens het evenement zijn festivalorganisatoren, leveranciers, media, studenten en andere belanghebbenden uit de festivalbranche aanwezig.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over