In 2015 presenteert Ozark Henry zijn meest ambitieuze project ooit: Paramount, een volledig nieuwe live concertervaring samen met het Nationaal Orkest van België.

Een eenmalig concert

Het resultaat van deze samenwerking zal meervoudig zijn. Er komt een CD opname, een documentaire van Dimitri Van Zeebroeck en drie concerten, waarvan slechts 1 in Vlaanderen, namelijk op vrijdag 13 maart om 20 uur in Kursaal Oostende.

Voor Paramount werden volledig nieuwe arrangementen geschreven. De grote hits komen uiteraard aan bod, maar ook verborgen juweeltjes en nieuw werk. De bijzondere combinatie van de stem van Ozark Henry met de muzikanten van het Nationaal Orkest van België zorgt voor een spektakel ongehoord in de Belgische muziekgeschiedenis.

Omwille van het exclusieve karakter en de grootschaligheid van de productie wordt Paramount slechts drie keer live gebracht. Shakalaka Show Productions is trots één van deze concerten te mogen presenteren in Kursaal Oostende op vrijdag 13 maart 2015.

Tickets zijn vanaf nu te koop via www.sherpa.be of via 070 22 56 00

Een unieke samenwerking

Het NOB werkte voor het eerst samen met Ozark Henry in 2012, toen het orkest hem vroeg als het gezicht van hun 75e verjaardag. Na dit eerste contact voelden beide partijen de behoefte om een meer diepgaande samenwerking aan te gaan.

“We hoefden het contact niet opnieuw op te pakken, want we hadden beiden het gevoel dat het verhaal nog niet af was”, zegt Albert Wastiaux, intendant van het NOB. “We willen een eerlijke en pure manier vinden om een symfonisch orkest met een niet-klassieke rockartiest samen te brengen op het podium. Geen band, geen elektrische gitaren, alleen het rijke geluid van ons orkest en de naakte stem van Ozark Henry. Dit wordt mogelijk door zijn ruimdenkende benadering en oprechte artistieke ideeën en door de flexibiliteit van onze musici. Ozark Henry is een echte musicus, het soort artiest dat zich met de inhoud bezighoudt. Niet alleen het optreden telt, het gaat in de eerste plaats om de muziek.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over