Kobe test hoe groot porties op restaurant zijn en Danira volgt Herman Brusselmans in "Wat eet...?"

In de tweede aflevering van Over eten zoekt Danira Boukhriss uit of het mogelijk is een cake te bakken zonder suiker. Kobe Ilsen probeert de gigantische "Vulkaan van Balen” naar binnen te krijgen - of is dat misschien toch een te grote portie? En in de rubriek "Wat eet..." volgen ze Herman Brusselmans.

Danira gaat de uitdaging aan om een "Cake Zero" te maken. Als een Coke zero kan, een frisdrank zonder suiker, dan moet dat toch ook met een cake lukken? In haar zoektocht komt Danira zoetstoffen als aspartaam en stevia op het spoor. Lukt het om met die zoetmakers de perfecte, suikerloze cake te maken?

Kobe heeft het voor een keer niet over wát er op ons bord ligt, maar hoevéél. Hij gaat langs in een aantal restaurants en bestelt er telkens een "gewone" spaghetti bolognaise. Zo’n gewone portie zou om en bij de 450 gram mogen wegen. Maar hoe zit het met de werkelijke portie in zijn steekproef? En hoe kunnen we onze porties beter in de hand houden? Kobe leert een aantal eenvoudige maar doeltreffende trucjes. En probeert tussendoor om even de gigantische "Vulkaan van Balen” op te peuzelen: een gerecht dat bestaat uit een uitgehold brood, meer dan 1 kilo spaghetti met saus en kaar, vier satés en een pikante vuurburger..

Wat eet… Herman Brusselmans? Danira ontmoet de bekende schrijver laat in de namiddag als hij net wakker is. Brusselmans leeft vooral ’s nachts, rookt als een schoorsteen en eet en drinkt amper. Woensdag het verslag van een wel heel bijzonder eetpatroon.

In "De weg van" deze week: de weg van een paasei. Zondag is het Pasen en smult iedereen van kleine en minder kleine chocolade eitjes. Maar hoe worden die gemaakt? En Kobe en Danira onderzoeken weer een mythe. Deze week: van wortelen krijg je betere ogen. Is dat een mythe of zit er waarheid in? Het antwoord krijgen we van professor Tara Grauwet.

Over eten: woensdag 12 april om 20.35 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: