Danira volgt hordeloopster Axelle Dauwens, onderzoekt vleesvervangers, en we volgen de weg terug van bloedworst tot varken

Op woensdag 4 mei is er de derde aflvering van Over eten. Daarin schrikt Danira Boukhriss Terkessidis van de samenstelling van een aantal vegetarische vleesvervangers, en volgt ze hordeloopster Axelle Dauwens, die een strikt eetpatroon volgt, in rechte lijn naar de Olympische Spelen.

Kobe Ilsen onderzoekt dan weer hoe verpakkingen schreeuwen om de aandacht van kinderen - en waarom dat vooral ongezonde producten zijn. En test: kun je kinderen ook verleiden om gezonder te snacken? Verder volgen we de weg van ambachtelijke bloedworst terug naar het varken.

Kan je kinderen verleiden om gezonder te snacken?

Kobe stuurt een aantal kinderen de supermarkt in met een speciale bril, die feilloos registreert waar zij zoal op letten. Het resultaat: vooral felle kleuren, kinderfiguurtjes en tv-helden trekken hun aandacht. Maar die figuurtjes en helden staan vooral op de verpakking van ongezondere producten: koekjes en chips.

Over eten gaat na of die kindermarketing ook zou werken op gezondere producten. Kobe schakelt daarvoor de hulp in van De helden van Ketnet.

Gezonde vleesvervangers?

Danira trekt ook de supermarkt in. Haar oog valt op het rijke en steeds groter wordende aanbod aan vegetarische vleesvervangers. Vaak hebben ze dezelfde naam en vorm als het vlees dat ze willen vervangen. Maar zijn ze ook gezonder, zoals veel kopers van die vervangers veronderstellen?

Wat eet... hordeloopster Axelle Dauwens?

Hordeloopster Axelle Dauwens zit in de laatste rechte lijn naar de Olympische Spelen in Rio. Om daar top te zijn, moet ze niet alleen veel trainen, maar ook een strikt voedingsplan volgen. Eten, sporten, eten, sporten, eten… en slapen. Zo kan je haar leven samenvatten. Danira trok een dagje op met Axelle: wat eet zij wel en wat niet? Heeft zij moeite om te verleidingen te weerstaan?

De weg van... bloedworst

In de eerste uitzending toonde Over eten hoe konijn in een stoofpotje terecht kwam. Deze week krijgt u te zien hoe bloedworst gemaakt wordt: van bloedworst, terug tot het varken.

Over eten: woensdag 4 mei om 20.35 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: