Nieuw dit seizoen: welke volkswijsheden over voeding kloppen echt?

Hoe super zijn superfoods? Wat moeten we met die kokosolie die plots overal is? Wat zit er in een bouillonblokje? Hoeveel vitaminen zitten er écht in soep?

In een tweede reeks van Over eten gaan Danira Boukhriss en Kobe Ilsen vanaf 5 april opnieuw op zoek naar antwoorden op actuele voedingsvragen en vertellen ze een nieuwe lading interessante en verrassende verhalen over ons eten. Verhalen over gerechten die minder gezond zijn dan ze eruit zien, over misleidende etiketten en hardnekkige misverstanden over voeding.

Nieuwe locatie

Kobe en Danira nemen dit seizoen hun intrek in een co-work space in Antwerpen van waaruit ze verslag uitbrengen en voedingsexperten ontvangen. Een ruimte waar verschillende bedrijfjes samenzitten en alles delen: van vergaderruimtes tot de koffiemachine.

Nieuw: Mythe of waarheid?

Ook nieuw in het tweede seizoen is dat Kobe en Danira elke week een volkswijsheid over voeding tegen het licht houden: van wortelen krijg je betere ogen, spinazie mag je nooit opnieuw opwarmen en wat langer dan vijf seconden op de grond ligt, mag je niet meer opeten. Is dat écht waar of zijn het mythes?

Keren terug

Danira en Kobe gaan verder weer op stap met bekende Vlamingen die een boeiend eetverhaal hebben. Wat eet topwielrenner Jasper Stuyven op de dag van een belangrijke koers? Hoe combineert presentatrice Julie Van den Steen haar drukke job bij MNM met een streng dieet? Wat zijn de guilty pleasures van William Boeva? Net als in de eerste reeks toont Over eten in het tweede seizoen hoe uw eten gemaakt wordt in De weg van… . In de eerste aflevering zien we de weg van paling in ’t groen, later ook nog van onder meer tong in Madeirasaus en van een paasei. Kobe en Danira trekken ook opnieuw het land rond met een quizvraag over eten.

Over eten: vanaf 5 april elke woensdag om 20.35 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: