In een wereld waar vluchten onvermijdelijk lijkt en ballingschap het enige pad, dompelt 'Faith' ons onder in de ervaring van ontheemd zijn. Fervents biedt een meeslepend verhaal dat de diepten van de menselijke ziel verkent terwijl deze wanhopig zijn toevlucht zoekt in een getormenteerde wereld.

'Faith' neemt ons mee op een tumultueuze reis, in de voetsporen van zij die op zoek zijn naar het zogenaamde beloofde land, een bestemming die vaak onbereikbaar en altijd onherbergzaam is. Het is een nummer dat de moeilijke keuzes benadrukt die de mens soms moet maken, waarbij ze de onzekerheid van ballingschap verkiezen boven de afgrond van de maatschappij die hen heeft afgewezen.

Fervents is een punkband uit Luik. Twee jaar na de release van hun eerste EP, gedreven door het onstuimige 'Billy', keerde de band terug naar de studio om vijf ruigere, donkerdere nummers op te nemen, geïnspireerd door de grunge en hardcore punkscene. Verankerd door abrupte ritmes en onstuitbare melodieën, spreken de drie stemmen van de band zich eenstemmig uit tegen het huidige sociale conformisme, de strijd tegen alledaagse verslavingen en de zoektocht naar een beter leven.

Sterke optredens hebben Fervents geholpen een solide reputatie op te bouwen in het live-circuit, waardoor ze meer dan 30 concerten hebben gespeeld in België, Engeland en Nederland, en het voorprogramma hebben verzorgd van bands als Kills Birds, Cloud Nothings, Flat Worms en SONS.

Live:
4 mei, 5 Days Off, Stavelot
9 mei, Vecteur, Charleroi (w/ Bad Breeding)
15 mei, Watermoulin, Doornik
30 mei, Kultura, Luik
31 mei, L'entrepot, Aarlen (w/ It It Anita)
21 juni, Fêtes De La Musique, Marche-en-Famenne (w/ Compact Disk Dummies)
9 oktober, Botanique, Brussel. EP release concert (aankondiging op 16 april!)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over