Met nog slechts vier dagen te gaan, is de opbouw van het Ostend Beach Festival in volle gang. Terwijl de zon over het strand van Oostende glinstert, is het Klein Strand volop in transformatie voor de 15e editie van het festival. De organisatoren hebben alles in het werk gesteld om van deze jubileumeditie een ongeëvenaard succes te maken. Van 12 tot en met 14 juli wordt de vertrouwde locatie in Oostende opnieuw omgetoverd tot een spectaculair festivalterrein waar muziek, sfeer en beleving centraal staan.

"De laatste rechte lijn is ingezet en de energie is voelbaar. We kunnen niet wachten om onze bezoekers te verwelkomen en hen een onvergetelijke ervaring te bieden," zegt Jan Mortelmans, organisator van Ostend Beach Festival. "Het hele team werkt dag en nacht om alles perfect te krijgen. We hebben een fantastische line-up en veel verrassingen in petto. De energie hier is besmettelijk; iedereen heeft er ontzettend veel zin in.”

Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden, met een uitgebreide line-up van meer dan 100 (inter)nationale artiesten verdeeld over vier podia. Het festival trekt jaarlijks meer dan 20.000 liefhebbers van elektronische muziek naar het strand van Oostende.

Kevin Beirens, mede-organisator, vult aan: "Na maanden van voorbereiding zien we het festival nu echt tot leven komen. De eerste stages staan al en de sfeer is fantastisch. Dit is ons vijftiende jaar en we willen ervoor zorgen dat deze editie de meest memorabele tot nu toe wordt."

Het festivalterrein krijgt intussen vorm met indrukwekkende podia en faciliteiten die klaarstaan om duizenden muziekliefhebbers te verwelkomen. Naast het muzikale programma, zet Ostend Beach Festival ook sterk in op duurzaamheid en veiligheid. Bezoekers kunnen gebruik maken van verschillende mobiliteitsopties, waaronder speciale nachttreinen en shuttle bussen. Dit jaar wordt ook een grote fietsenstalling voorzien op het Zeeheldenplein, zodat lokale bezoekers gemakkelijk per fiets kunnen komen.

De organisatoren willen tevens hun dankbaarheid tonen aan de lokale gemeenschap. Op donderdag 11 juli wordt er een exclusieve rondleiding op het festivalterrein georganiseerd voor de omwonenden, gevolgd door een buurtfeest. "Het is belangrijk voor ons om een goede relatie met de buurt te onderhouden en hen te betrekken bij het festival," aldus Mortelmans.

Onvergetelijk muzikaal weekend

Met meer dan 100 (inter)nationale artiesten, verdeeld over vier podia, belooft het festival opnieuw een hoogtepunt in de elektronische muziekscene te worden. Hoogtepunten van dit jaar zijn onder andere de legendarische Armand Van Helden, de opkomende techno-ster Eli Brown, en een unieke Daft Punk tribute show door ROBOT ROCK ALIVE.

Met nog slechts enkele dagen te gaan, zijn de laatste voorbereidingen in volle gang. De ticketverkoop verloopt voorspoedig en de verwachtingen zijn hooggespannen. Ostend Beach Festival 2024 belooft een feestelijke viering te worden van muziek, vriendschap en onvergetelijke momenten aan zee!

PRAKTISCH
Ostend Beach – Klein Strand Oostende
Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024
Tickets & de volledige line-up vind je via www.ostendbeach.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: