Na het overweldigende concert in het Sportpaleis in Antwerpen kiest Ennio Morricone het Sint-Pietersplein in Gent uit voor een exclusief concert in de Benelux. Op zaterdag 25 juni 2016 zal zijn trouw publiek en de verzamelde pers getuige zijn van een concert van de maestro in het indrukwekkende kader van het Sint-Pietersplein met de prachtige Sint-Pietersabdij op de achtergrond.

Oscar voor de maestro

Het afgelopen jaar was een topjaar voor de Italiaanse componist. Morricone ontving oa. een Golden Globe Award, een BAFTA award én gisteren ook een OSCAR voor zijn samenwerking met Quentin Tarantino voor de film “The Hateful Eight”. Voor de 87-jarige maestro is het zijn allereerste Oscar. In 2007 kreeg hij wel al een lifetime achievement award van de Academy.

De reviews na het concert in Antwerpen in februari waren unaniem lovend:

  • « ‘t Is de mondharmonica die het’m deed. Het effect was als een scherpende noorderwind die een rilling joeg over elke ruggengraat in de zaal. Geniaal ! » DE MORGEN ****
  • « Het concert in het Sportpaleis was fantastisch. Wie erbij was, heeft een levende legende aan het werk gezien. » GAZET VAN ANTWERPEN

De internationaal gelauwerde Italiaanse filmcomponist zal zaterdag 25 juni op het Sint-Pietersplein in Gent optreden in het kader van een grootschalige wereldtournee. Samen met een 200-koppig symfonisch orkest en indrukwekkend polyfonisch koor zal de 87-jarige maestro er een persoonlijke ‘Best of’ uit zijn carrière brengen. Morricone componeerde de soundtracks voor meer dan 500 films en series. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘For a few dollars more’, ‘Once upon a time in the West’ en ‘The Mission’.

Unieke locatie Sint-Pietersplein

Ennio Morricone kiest in het tweede luik van zijn wereldtournee voor enkele onverwachte locaties in openlucht. De filmcomponist kiest steevast voor prestigieuze locaties. In het verleden gaf hij ook al concerten in oa. de arena van Verona, in het Parthenon in Athene, op de Grote Markt in Krakau en op Piazza San Marco in Venetië. Ondermeer de prachtige site van het Blenheim Palace in Oxford staat dit jaar nog op de agenda. En nu voegt hij daar ook het prachtige Sint-Pietersplein in het centrum van Gent aan toe.

In 2010 en 2012 gaf Leonard Cohen er 8 uitverkochte concerten voor niet minder dan 64 000 bezoekers. Ook Prince gaf er 2 concerten in 2011. Beide waren in een mum van tijd uitverkocht. Ook deze werden door Greenhouse Talent georganiseerd.

Ticketverkoop start vrijdag 4 maart

De ticketverkoop voor het concert op zaterdag 25 juni 2016 start op vrijdag 4 maart om 10u enkel en alleen via Ticketmaster en Fnac.

Greenhouse Talent, de organisator van het concert, benadrukt dat tickets alleen via het officiële verkoopskanaal Ticketmaster of via FNAC aangekocht kunnen worden. Via andere kanalen is er geen garantie tot toegang.

Om de Gentse binnenstad te vrijwaren van te veel autoverkeer, kan je op vertoon van je concertticket gratis gebruik maken van pendelbussen van en naar parking Flanders Expo. De Lijn zet een maximaal aantal pendelbussen in om de concertgangers vlot heen en weer te brengen voor en na het concert. Er worden ook extra fietsenstallingen voorzien.

Met dank aan de Stad Gent. In juni 2009 kende de Unesco aan Gent de titel ‘Creative City of Music’ toe, een eervolle onderscheiding en tegelijk een wereldwijde erkenning van Gent als prominente trendsetter in de muziek.

Alle info over het concert: www.enniomorriconegent.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ennio Morricone
Datum: 
25 juni 2016
Locatie: 
Sint-Pietersplein, Gent

Reservatie:

Meer over