Afgelopen nacht vond de 87ste editie van de Oscars plaats in het Dolby Theatre in Los Angeles waar Disney’s Big Hero 6 het felbegeerde beeldje in de wacht sleepte in de categorie beste animatie. Ook de kortfilm Feast die voor Big Hero 6 speelt deelde mee in de prijzen in de categorie beste kortfilm.

Hiro Hamada is een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Hij leert om gebruik te maken van zijn speciale talent met de hulp van zijn briljante broer Tadashi en hun gelijkgestemde vrienden: adrenalinejunkie Go Go Tamago, schoonmaakfreak Wasabi No-Ginger, scheikunde-genie Honey Lemon en fanboy Fred. Door een bizarre samenloop van omstandigheden komt de groep terecht in een gevaarlijk plot, dat zich afspeelt in de straten van San Fransokyo. Hiro wendt zich tot zijn beste maatje, de robot Baymax, en verandert de vrienden in een hightech-heldengroep die vastberaden is het mysterie op te lossen.

Big Hero 6 is geregisseerd door Don Hall (Winnie the Pooh) en Chris Williams (Bolt) én geproduceerd door Roy Conli (Rapunzel)

Feast is de allereerste kortfilm van reggiseur Patrick Osborne en The Walt Disney Animation Studios. Het vertelt het verhaal van het liefdesleven van een man door de ogen van zijn beste vriend én hond Winston, dat hapje per hapje onthuld wordt door de maaltijden die ze samen delen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: