Christmas with Anúna - A whisper of Paradise

Traditionele Ierse muziek en dans kende een ware revival door het wereldwijde succes van Riverdance tijdens het Eurovisiesongfestival. Dat was in 1994... Het ierse koor Anúna maakte een deel uit van dat fenomeen met hun hemelse harmonische gezangen.

Al jarenlang trekt het Ierse topkoor Anúna wereldwijd volle zalen. Een avond muzikale Ierse magie eindigt steevast met staande ovaties. Na de successen van de afgelopen jaren in Nederland doet Anúna eind 2013 eindelijk ook Brugge aan met een kersttour. Voor de vaste fans een hartverwarmend weerzien. En voor wie Anúna nog niet eerder zag de kans om een onvergetelijk kerstconcert te ervaren.

Anúna brengt koormuziek van ongeëvenaarde klasse in een unieke stijl. De zangers en zangeressen onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn koesteren hun directe contact met het publiek. Regelmatig bewegen zij zich al zingend gracieus door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. Anúna excelleert zowel in het traditionele als het eigentijdse klassieke genre. De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline.

De middeleeuwen zijn een belangrijke inspiratiebron voor Anúna. Het repertoire is een mix van religieuze gezangen en traditionele songs met een meer werelds karakter. Het kerstprogramma bevat 'gouwe ouwe' kerstliederen zoals Silent Night en eigentijdse songs.

Anúna weet door de combinatie van adembenemend mooie a capellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht een sfeer te creëren die de luisteraar niet meer loslaat. Een kerstconcert van Anúna garandeert een avond totale betovering.

Praktische info
Om het concert optimaal tot zijn recht te laten komen, gingen we op zoek naar een bijzondere locatie... En die hebben we gevonden. De Sint-Gilliskerk in het hart van Brugge (Baliestraat 2) zal het decor vormen voor wat ongetwijfeld een onvergetelijk kerstconcert wordt.

Vrijdag 13 december, 20 uur
Sint-Gilliskerk, 8000 Brugge
Tickets via www.shakalaka.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Riverdance
Datum: 
Vrijdag 13 december
Locatie: 
Sint-Gilliskerk, Brugge (Baliestraat 2)

Reservatie:

Meer over