Het was vorige week zondag spannend toen de nieuwste UK Chart bekend werd gemaakt. De Nederlandse deejay Fedde Le Grand sprong van # 2 naar # 1 in de lijst maar het heeft geen haar gescheeld of de nummer één positie was voor producers Jon Pearn en Nick Bridges van Bodyrox. Hun debuutsingle Yeah Yeah ging van # 11 naar # 2 in de UK charts. Het nummer Yeah Yeah was de officiële Ibiza Anthem 2006 wat meteen een verklaring is voor het succes in de hitlijsten.

Yeah Yeah van Bodyrox kan je omschrijven als een bijzonder controversiële song maar dat heeft dan vooral te maken met de videoclip die er gemaakt werd door regisseur Michael Baldwin. Er zijn twee versies gedraaid van Yeah Yeah. De eerste versie is voor alle leeftijden, ongecensureerd, voor de tweede versie moeten de kids toch al wel in bed liggen want enkele expliciete scènes kleuren de clip helemaal.

Jon Pearn en Nick Bridges zijn de heren achter Bodyrox en uiteraard hebben zij al heel wat muzikale avonturen doorzwommen. Pearn heeft remixen gemaakt voor o.a. Michael Gray, Jennifer Lopez, Sugababes, Christina Millian en George Michael. Nick Bridges is dan waar een top-deejay die dankzij Ministry of Sound z’n naam heeft kunnen uitbouwen.

De release van Bodyrox en Yeah Yeah in België is voorzien op vrijdag 24 november 2006.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: