Van maandag 21 oktober t.e.m. 29 november vinden de opnames van WISE BLOOD plaats op het eiland Lewis in Schotland.

De Belgische regisseur Bouli Lanners begint deze maandag met de opnames van WISE BLOOD, een passioneel liefdesverhaal verankerd in de Presbyteriaanse gemeenschap en de grandioze en sobere landschappen van het eiland Lewis in het noorden van Schotland.

Om dit hoogstpersoonlijke project succesvol te maken, besloot Bouli Lanners samen te werken met de Belgische Vlaamse regisseur Tim Mielants (Legion, Peaky Blinders) die Bouli onlangs regisseerde in De Patrick en met wie hij een gemeenschappelijke artistieke visie deelt. Bouli Lanners schreef het script en koos ook om de hoofdrol te spelen .

Naast Bouli Lanners spelen ook de Britse actrice Michelle Fairley, bekend als Catelyn Stark uit Game of Thrones, maar ook Julian Glover (Game of Thrones, Scoop, Indiana Jones) en Clovis Cornillac( Les chatouilles, Bellamy, Radiostars) mee.

S Y N O P S I S

Phil, een robuuste 55-jarige Belg, woont en werkt op het eiland Lewis, het meest afgelegen eiland van de Buiten-Hebriden in het noorden van Schotland. Op een nacht krijgt hij een beroerte waardoor zijn geheugen hem in de steek laat.De 55-jarige Millie, bij wie Phil werkt, moet voor hem zorgen. Zij is lid van de kleine Presbyteriaanse gemeenschap van het eiland. Uiteindelijk vertelt zij hem dat ze heimelijke minnaars waren. Phil en Millie vinden de passie terug en houden in het geheim weer van elkaar. Terwijl Phil dit liefdesverhaal met geneugten ontdekt en zijn normale leven als boerenjongen hervat, ziet Millie op tegen de dag dat hij zich alles opnieuw zal herinneren en beseffen dat ze tegen hem heeft gelogen

P R O D U C T I E

Een coproductie tussen België-UK-Frankrijk : Versus production (B), barry crerar (UK), Playtime (F), Prime Time (B), RTBF (Télévision belge), Proximus en Be tv. Met de ondersteuning van Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, het Vlaams Audiovisueel Fonds(VAF), de Tax Shelter van de Belgisch federale regering, Inver Tax Shelter, Wallonië, Screen Scotlanden van de UK Film Tax Credit. Met medewerking van O’Brother Distribution(Benelux) en Ad Vitam(F).

De film wordt verdeeld in België, Luxemburg en Nederland door O’Brother en Ad Vitam in Frankrijk eind 2020 / begin 2021. Internationale sales wordt verzorgd door Playtime.

B O U L I L A N N E R S

Bouli Lanners, een vertrouwd gezicht in de Belgische en Franse cinema van de laatste jaren, heeft naast zijn acteercarrière ook een carrière als regisseur uitgebouwd. Bouli wordt niet alleen door de critici maar ook door het publiek geprezen. Ultranova, Eldorado, Les Géants, en meer recentelijk Les Premiers, Les Derniers hebben hem opgedragen als auteur met een sterk picturaal universum en een melancholisch en gemoedelijk humanisme.

Filmografie :

  • LES PREMIERS LES DERNIERS (2016)
  • LES GEANTS - (2011)
  • ELDORADO - (2008)
  • ULTRANOVA - (2005)
  • MUNO - kortfilm (2001)
  • TRAVELLINCKX – kortfilm (1999)

T I M M I E L A N T S

Tim regisseerde onlangs nog zijn eerste speelfilm DE PATRICK, die hij samen met Benjamin Sprengers schreef. Hij regisseerde twee seizoenen van LEGION, gemaakt door Noah Hawley, voor de zender FX, door The Guardian omschreven als "Beste Superheldenserie voor TV". Tim regisseerde ook THE TERROR, een thriller geproduceerd door AMC en die zich afspeelt op de Noordpool, het Frans-Britse politiedrama THE TUNNEL, en de 6 afleveringen van seizoen 3 van PEAKY BLINDERS. Eerder, na enkele korte films waarin hij zijn persoonlijke stijl ontwikkelde, sloot Tim Mielants zich aan bij het team van regisseurs van de serie CODE 37 voor 1 aflevering. Vervolgens regisseerde hij 10 afleveringen van de familieserie ZINGABURIA. Het succes van deze programma's maakt hem tot één van de meest prominente regisseurs in Vlaanderen. Zo regisseerde hij o.a. ook de televisiereeks CORDON voor vtm.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over