Stany Crets is inmiddels halverwege de opnames van zijn eerste langspeelfilm, Lee & Cindy C. Het wordt de eerste Vlaamse Rock n Schlagermovie met in de hoofdrollen Bert Verbeke en Ann Van den Broeck.

Na de succesvolle musical Assepoester, die hij zelf schreef en regisseerde en de gelauwerde televisiereeks Oud België die hij samen met Peter Van den Begin schreef, gaat Stany Crets nu een nieuwe uitdaging aan. Zijn eerste creatie voor op het grote witte doek heet Lee & Cindy C. Behalve de regie, is ook het scenario van zijn hand.

“Toen ik een aantal jaren geleden begon aan dit project vroeg iemand me wantrouwig : “Een komedie over een beginnend rockzanger en een schlagerzangeres… Wil je écht dat dat je eerste film is ?”. Om van het gezeur af te zijn en niet verder te hoeven nadenken antwoordde ik te snel “Ja !”. Die vraag zette me echter aan het denken en nu pas kan ik gefundeerd ‘ja’ antwoorden omdat het niet enkel een komedie is, maar ook en vooral het persoonlijkste project in heel mijn carrière waaraan ik van A tot Z heb gewerkt. Het is geen romantische komedie, het is geen drama, het is geen mediasatire, het is geen psychologisch portret… het is het eigenlijk allemaal.” aldus Stany Crets.

Producent Peter Bouckaert vult aan : “Het idee voor deze film ontstond reeds tijdens de opnames voor “Oud België” enkele jaren terug. De arena van “het populaire lied” is nog steeds zeer levendig en alomtegenwoordig in Vlaanderen. Het is de eerste maal dat deze als achtergrond zal dienen voor een film. De combinatie van lichtjes over de top humor, populaire muziek en kleurrijke personages maken dit tot de ideale debuutfilm voor Stany die zich als regisseur duidelijk in zijn element voelt op de set.

Bert Verbeke, bekend als Bram uit Thuis en één van de hoofdfiguren uit de musical ’14-’18, speelt de rol van Lee. Dit is zijn eerste hoofdrol in een film. De rol van Cindy C. wordt vertolkt door Ann Van den Broeck, vooral gekend in het musicalmilieu. Ook Ann maakt hiermee haar debuut in een speelfilm.

Naast Ann en Bert, die elk ook een nummer schreven voor de film, zijn vele andere vertrouwde gezichten te zien in heel verrassende rollen waaronder Nathalie Meskens, Jaak Van Assche, Nico Sturm, Rik Verheye, Michaël Vergauwen, Ruth Beeckmans, Peter Van de Velde en Ron Cornet.

Lee, zanger van een amateuristische grungerockband, en Cindy C., een schlagerzangeres en publiekslievelinge, bevinden zich op een belangrijk keerpunt in hun leven waardoor ze sympathie voor elkaar krijgen. Lee heeft twijfels over zijn rockband en Cindy C. wil uit het hokje van de schlagerzangers breken, maar dat is tegen de zin van haar manager en een muziekjournalist. Lee & Cindy C. is een romantische tragikomedie over rockdromen, schlagerpassie en onvoorspelbare liefde.

Peter Bouckaert is de producent voor Eyeworks Film & TV Drama. De film komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het STAP fonds van Telenet, Bruxellimage/Wallimage, vtm, Kinepolis Film Distribution (KFD) en de belgische tax shelter voor filmfinanciering. De film wordt in het najaar van 2015 in de bioscopen verdeeld door KFD. De 27 draaidagen vinden voornamelijk in en rond Mechelen plaats en eindigen op 19 november.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: