Weer vier kandidaten die het beste van zichzelf geven achter het aanrecht en aan de eettafel. Deze week zijn dat Danny uit Blaasveld, Charlotte uit Lokeren, Patricia uit Koksijde en charmezanger Ingo Roberts uit Oostende.

Danny uit Blaasveld (A)
Maandag 14 januari

De 45-jarige Danny uit Blaasveld werkt in een fabriek waar wc-rolletjes en keukenpapier worden gemaakt. In zijn woonkamer heeft Danny een plaatsje voorzien voor Molleke, de kat die te vroeg van zijn oma is heengegaan en die hij heeft opgezet. Zijn nieuwe kat Whiskey lijkt een iets minder grote fan en knabbelt soms aan Molleke. Danny geeft Iwein een rondleiding in de kinderkamer die heeft ingericht in afwachting van een adoptiekind uit Thailand. In Komen Eten serveert hij als voorgerecht aspergebrood, hoewel het niet meteen het juiste seizoen is voor die – volgens Danny – erotische groente. Bij de uitnodiging voor zijn Komen Etentje laat Danny zijn gasten weten dat ze hun badspullen niet mogen vergeten. Hij zou graag samen met hen een duikje nemen in zijn Zweeds bad...

Charlotte uit Lokeren (O-Vl)
Dinsdag 15 januari

Charlotte is 19 en woont bij haar ouders in Lokeren. Ze is net begonnen aan de studie die haar op termijn interieurvormgeefster zal maken. Als voorgerecht maakt ze haar eigen lievelingskost klaar: trio van scampi, waarvan één variatie nogal pittig uit de hoek komt. Hoewel ze bijzonder goed voorbereid en voorzien van de nodige handleidingen aan de aftrap van haar Komen Eten-avontuur verschijnt, heeft Charlotte last van stress. Dat het de allereerste keer is dat ze een volledig driegangengerecht bereidt, zal daar niet vreemd aan zijn. Charlotte is erg sportief, en als langeafstandsloopster gaat ze zelden voor minder dan de overwinning. Dus dat belooft.

Patricia uit Koksijde (W-Vl)
Woensdag 16 januari

Koksijde is niet alleen de thuisbasis van het 40ste smaldeel, het is ook de plek waar Patricia (52) woont. Vandaag werkt ze als verpleegster, maar vroeger had ze een eigen horecazaak, een taverne waar het gezellig vertoeven was. Wanneer Patricia aan haar mannelijke Komen Eten-gasten in de tuin de boot van haar man toont, zijn die op slag verkocht. Aangezien ze aan de kust woont, staat er verse vis op haar menu. Weliswaar in een vreemde combinatie (gehuld in een spekjasje met rijst en appel), maar toch. Als voorgerecht schotelt Patricia haar gasten een polderpatatje met garnalen voor.

Ingo uit Oostende (W-Vl)
Donderdag 17 januari

Met Ingo Roberts (51) uit Oostende neemt nog eens een echte charmezanger deel aan Komen Eten. Hoewel hij vlak bij de zee woont, lust Ingo geen vis. Toch staan er tongrolletjes op zijn Komen Eten-menu. Zal Ingo zich speciaal voor de gelegenheid toch aan een stukje vis wagen of heeft hij een ander plan voorzien? Voor de eetgewoonten van zijn Komen Eten-gast Danny heeft hij alleszins geen onbegrensd begrip. Danny geeft immers aan geen boter te lusten, maar komt die toch rijkelijk voor in de asperges à la flamande. Na de maaltijd toont Ingo zijn videoclip, een goede reden om Charlotte eens stevig tegen zijn gilet te trekken.

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 19u30 op VIER

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: