Voor het zevende seizoen op rij brengt Kinepolis tien spraakmakende opera’s in high definition op groot scherm, terwijl ze live in de New York Metropolitan Opera worden opgevoerd. Hierdoor krijgt men een unieke kans om de beroemdste en meest getalenteerde stemmen uit de operawereld live en in optimale omstandigheden aan het werk te zien. De aftrap van het gloednieuwe seizoen wordt dit najaar echter gegeven door Tchaikovsky’s meesterwerk ‘Eugene Onegin’, een catastrofale romance waarbij niemand minder dan Anna Netrebko en Mariusz Kwiecien de verliefde Tatiana en de heerszuchtige Onegin spelen. 

De nieuwe productie van Fiona Shaw speelt zich af in de late 19e eeuw en het verhaal vindt plaats in onder andere een boerderij en een balzaal. Een hevige sneeuwstorm biedt een indrukwekkende aankleding voor de finale. Lenski, Onegins vriend die later zijn vijand wordt, wordt gespeeld door Piotr Beczala. De Russische maestro Valery Gergiev dirigeert. 

Wie dus verwacht had dat men bij Kinepolis enkel films kan bekijken, krijgt nogmaals het tegendeel bewezen. Met ‘Cultuur in de Cinema’ brengt Kinepolis ook een heel ander soort voorstellingen. Behalve balletvoorstellingen en klassieke muziek biedt ‘Cultuur in de Cinema’ een uitgebreid programma aan wereldklassiekers uit de opera. Het operaprogramma geldt als een van de sterke pijlers van 'Cultuur in de Cinema' waarvan het succes jaar na jaar groeit. 

Ontdek hier alvast het live operaprogramma van de New York Metropolitan Opera: 

  • 5/10/2013 Eugene Onegin – Tchaikovsky 
  • 26/10/2013 The Nose – Shostakovich 
  • 9/11/2013 Tosca – Puccini 
  • 14/12/2013 Falstaff – Giuseppe Verdi 
  • 8/2/2014 Rusalka - Dvořák 
  • 1/3/2014 Prince Igor – Alexander Borodin 
  • 15/3/2014 Werther – Jules Massenet 
  • 5/4/2014 La Bohème - Puccini 
  • 26/4/2014 Così fan tutte - Mozart 
  • 10/5/2014 La Cenerentola - Rossini 

De bekroonde reeks live-uitzendingen van Metropolitan Opera die in HD wordt vertoond bij Kinepolis, biedt voor het seizoen van 2013-14 tien producties. Hierdoor wordt voor operaliefhebbers van over de hele wereld een microkosmos gecreëerd van Metropolitan Opera. Chef-dirigent James Levine keert terug naar het podium. Hij zal een nieuwe productie van Verdi’s Falstaff, die wordt geregisseerd door Robert Carsen, en de eerste live in HD-uitzending van Mozarts Così fan tutte dirigeren. De reeks gaat van start met Tchaikovsky’s Eugene Onegin, met Anna Netrebko, Mariusz Kwiecien en Piotr Beczala. Verder wordt ook nog een door William Kentridge geregisseerde, innovatieve productie van The Nose vertoond van Shostakovich, waarin Paulo Szot een rol vertolkt. 

In Puccini’s klassieke drama Tosca vertolkt Patricia Racette de titelrol en Robert Alagna speelt haar toegewijde geliefde. Renée Fleming speelt een van haar kenmerkende rollen in Dvořáks Rusalka, die wordt gedirigeerd door Yannick Nézet-Séguin. Regisseur Dmitri Tcherniakov beleeft zijn debuut in Met en regisseert een nieuwe productie van Borodins zeldzame en epische Prins Igor. De opera wordt gedirigeerd door Gianandrea Noseda en Ildar Abdrazakov vertolkt de titelrol. Jonas Kaufmann en Sophie Koch zingen in een nieuwe opvoering van Massenets tragische romance Werther die werd geregisseerd door Richard Eyre. Vittorio Grigolo vertolkt een rol in Franco Zeffirelli’s bijzonder populaire productie van Puccini’s tijdloos liefdesverhaal, La Bohème. Joyce DiDonato en Juan Diego Flórez schitteren in Rossini’s Assepoesterverhaal, La Cenerentola, dat muzikaal wordt begeleid door de hoofddirigent van Met, Fabio Luisi. 

De voorstellingen die de wereldberoemde Metropolitan Opera in New York nog tot 10 mei 2014 gepland heeft en opgenomen werden in het programma van Kinepolis, zullen live te zien zijn in alle Kinepolis bioscopen. Een comfortabele setting, een live-beleving, een lekker glaasje cava, een wereldberoemde operaklassieker en geen 16 uur te hoeven vliegen om dit alles mee te maken. Een unieke zaterdagavond voor elke cultuurliefhebber. 

Tickets voor ‘Opera in de Cinema’ kosten €21,00 (of €19,00 als kortingstarief voor Kinepolis Student Card en groepen vanaf 10 personen). Voor het volledige cultuurprogramma van Kinepolis, surf naar www.kinepolis.be/cultuur. 

Heeft u de live vertoning van uw favoriete opera gemist of wil u ze graag nog eens opnieuw bekijken? Dan kan u telkens maandag (acht dagen na de live voorstelling) om 15u00 terecht in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Oostende en Imagibraine voor de hernemingen. Tickets voor deze vertoningen zijn nu verkrijgbaar aan het tarief van €15,00. 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: