Voor het zevende seizoen op rij brengt Kinepolis tien spraakmakende opera’s in high definition op groot scherm, terwijl ze live in de New York Metropolitan Opera worden opgevoerd. Hierdoor krijgt u een unieke kans om de beroemdste en meest getalenteerde stemmen uit de operawereld live en in optimale omstandigheden aan het werk te zien. De start van het gloednieuwe seizoen wordt dit najaar echter voorafgegaan door een uniek operaprogramma waarbij Kinepolis en De Munt eveneens de handen in elkaar slaan en in de maand september vier operahernemingen presenteren. De ideale kans om ook deze operaproducties van De Munt in de beste omstandigheden op groot scherm te beleven.

Wie dus verwacht had dat men bij Kinepolis enkel films kan bekijken, krijgt nogmaals het tegendeel bewezen. Met ‘Cultuur in de Cinema’ brengt Kinepolis ook een heel ander soort voorstellingen. Behalve balletvoorstellingen en klassieke muziek biedt ‘Cultuur in de Cinema’ een uitgebreid programma aan wereldklassiekers uit de opera. Het operaprogramma geldt als een van de sterke pijlers van 'Cultuur in de Cinema' waarvan het succes jaar na jaar groeit.

Ontdek hier alvast het operaprogramma van De Munt:
8/9/2013 : Lucrezia Borgia - Gaetano Donizetti
15/9/2013 : Médée - Cherubini
22/9/2013 : Manon Lescaut - Giacomo Puccini
29/9/2013 : Don Quichotte - Jules Massenet

Vanaf 14u30 verwelkomt Kinepolis iedere bezoeker met een glaasje cava of fruitsap en om 15u00 start dan de operavoorstelling. Let wel: de vertoningen in De Munt zijn hernemingen en worden niet live uitgezonden.

Ontdek hier alvast het live operaprogramma van de New York Metropolitan Opera:
5/10/2013 Eugene Onegin – Tchaikovsky
26/10/2013 The Nose – Shostakovich
9/11/2013 Tosca – Puccini
14/12/2013 Falstaff – Giuseppe Verdi
8/2/2014 Rusalka - Dvořák
1/3/2014 Prince Igor – Alexander Borodin
15/3/2014 Werther – Jules Massenet
5/4/2014 La Bohème - Puccini
26/4/2014 Così fan tutte - Mozart
10/5/2014 La Cenerentola - Rossini

De bekroonde reeks live-uitzendingen van Metropolitan Opera die in HD wordt vertoond bij Kinepolis, biedt voor het seizoen van 2013-14 tien producties. Hierdoor wordt voor operaliefhebbers van over de hele wereld een microkosmos gecreëerd van Metropolitan Opera. Chef-dirigent James Levine keert terug naar het podium. Hij zal een nieuwe productie van Verdi’s Falstaff, die wordt geregisseerd door Robert Carsen, en de eerste live in HD-uitzending van Mozarts Così fan tutte dirigeren. De reeks gaat van start met Tsjaikovski’s Eugene Onegin, met Anna Netrebko, Mariusz Kwiecien en Piotr Beczala. Verder wordt ook nog een door William Kentridge geregisseerde, innovatieve productie van The Nose vertoond van Shostakovich, waarin Paulo Szot een rol vertolkt.

In Puccini’s klassieke drama Tosca vertolkt Patricia Racette de titelrol en Robert Alagna speelt haar toegewijde geliefde. Renée Fleming speelt een van haar kenmerkende rollen in Dvořáks Rusalka, die wordt gedirigeerd door Yannick Nézet-Séguin. Regisseur Dmitri Tcherniakov beleeft zijn debuut in Met en regisseert een nieuwe productie van Borodins zeldzame en epische Prins Igor. De opera wordt gedirigeerd door Gianandrea Noseda en Ildar Abdrazakov vertolkt de titelrol. Jonas Kaufmann en Sophie Koch zingen in een nieuwe opvoering van Massenets tragische romance Werther die werd geregisseerd door Richard Eyre. Vittorio Grigolo vertolkt een rol in Franco Zeffirelli’s bijzonder populaire productie van Puccini’s tijdloos liefdesverhaal, La Bohème. Joyce DiDonato en Juan Diego Flórez schitteren in Rossini’s Assepoesterverhaal, La Cenerentola, dat muzikaal wordt begeleid door de hoofddirigent van Met, Fabio Luisi.

De voorstellingen die de wereldberoemde Metropolitan Opera in New York nog tot 10 mei 2014 gepland heeft en opgenomen werden in het programma van Kinepolis, zullen live te zien zijn in alle Kinepolis bioscopen. Een comfortabele setting, een live-beleving, een lekker glaasje cava, een wereldberoemde operaklassieker en geen 16 uur te hoeven vliegen om dit alles mee te maken. Een unieke zaterdagavond voor elke cultuurliefhebber.

Tickets voor ‘Opera in de Cinema’ kosten €21,00 (of €19,00 als kortingstarief voor Kinepolis Student Card en groepen vanaf 10 personen). Voor het volledige cultuurprogramma van Kinepolis, surf naar www.kinepolis.be/cultuur.

Heeft u de live vertoning van uw favoriete opera gemist of wil u ze graag nog eens opnieuw bekijken? Dan kan u telkens maandag (acht dagen na de live voorstelling) om 14u00 terecht in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Oostende en Imagibraine voor de hernemingen. Tickets voor deze vertoningen zijn verkrijgbaar vanaf 15/09/2013 aan het tarief van €15,00.


Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: