OP12 maakt ruimte en tijd voor muziek en cultuur. Zo is er morgen een anderhalf uur durend verslag van de uitreiking van de EBBA Awards (European Border Breakers Awards). Dat zijn pop- en rockonderscheidingen voor Europese artiesten die internationaal aan het doorbreken zijn. De EBBA Awards worden uitgereikt op de eerste dag van het Eurosonic Noorderslag showcasefestival in Groningen. De show wordt gepresenteerd door Jools Holland. Op dinsdag 28 januari om 20.30 u. Op 12. Het verslag van de EBBA Awards wordt voorafgegaan door een optreden van de Gentse rockband Kapitan Korsakov in de reeks Spoor 8.

De EBBA Awards zijn prijzen van de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) voor tien debuterende Europese artiesten, die succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen.

De winnaars van de EBBA Awards 2014 zijn GuGabriel (Oostenrijk), Lukas Graham (Denemarken), Woodkid (Frankrijk), Zedd (Duitsland), Asgeir (IJsland), Kodaline (Ierland), Jacco Gardner (Nederland), Envy (Noorwegen), Icona Pop (Zweden) en Disclosure (Groot-Brittannië). Maar dé uitschieter was Kodaline, die werd verkozen tot 'winnaar van de winnaars'. De Ierse band staat aan het begin van een wereldtour in de slipstream van haar succesvolle debuutalbum 'In A Perfect World'.

Het programma bestaat uit twee delen. Eerst is er een documentaire kennismaking met alle winnaars en daarna volgt een muziekshow met optredens van de nieuwe en vroegere laureaten. Zo zijn er acts van de kersverse winnaars Ásgeir, GuGabriel, Kodaline, Jacco Gardner, Lukas Graham en Nico & Vinz. Verder bevat het programma optredens van vroegere prijsbeesten Caro Emerald en Stromae, special guest Maria Mena en videoboodschappen van en interviews met Disclosure, Icona Pop en Zedd.

Vorige winnaars van de EBBA awards waren onder meer Adele, Mumford and Sons, Selah Sue, Gabriel Rios, Milow en Stromae.

Het verslag van de EBBA Awards wordt voorafgegaan door een optreden van de Gentse rockband Kapitan Korsakov in de reeks Spoor 8. Dat is een initiatief van het Gentse productiehuis Tactiqs waarbij Belgische bands worden uitgedaagd om op een niet- alledaagse locatie en met gebruik van slechts acht sporen, een less-is-more-live-sessie op te nemen. Kapitan Korsakov trekt voor Spoor 8 naar de Gentse Boekentoren.

Spoor 8 met Kapitan Korsakov: dinsdag 28.1 om 20.00 u. Op 12 De EBBA Awards: dinsdag 28.1 om 20.30 u. Op 12

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over