Netmanager Wouter Quartier : “OP12 zette in september het televisieseizoen in onder het motto ‘Wat u zelden op tv ziet, daar maken wij tijd voor’. En de Vlamingen hebben ook tijd gemaakt voor OP12: gemiddeld kijken elke week zo’n 600.000 mensen wel eens naar OP12. Dit voorjaar maken we tijd voor jongeren met het nieuwe Carte Blanche-programma Boost en met Mijn 5000 vrienden. Expats vinden hun gading in een nieuw seizoen van Fans of Flanders, een special over WO I en de ondertitelde versie van Ten oorlog. Er is ook tijd voor cultuur (van de Ebba Awards over de Gouden Boekenuil tot de Koningin Elisabethwedstrijd), voor sport (van de Olympische winterspelen tot de zaalsporten) en voor slechtzienden (In Vlaamse velden met audiodescriptie). We gaan dus voort op de ingeslagen weg en koesteren ons uitgangspunt. Want tijd is een kostbaar goed.”

Expats

OP12 zorgt ervoor dat buitenlanders in Vlaanderen zich bij ons ‘at home’ voelen, met onder meer Fans of Flanders, een special over WO I en een in het Engels ondertitelde versie van Ten oorlog.

Jongeren

OP12 trekt dit voorjaar nog meer de kaart van de jongeren met het nieuwe Carte Blanche-programma Boost, Mijn 5000 vrienden, Push it, eigenzinnige buitenlandse reeksen, enz. Op maandag en op donderdag.

Cultuur

OP12 brengt cultuur in de huiskamers met onder meer De EBBA Awards, De Gouden Boekenuil en de Koningin Elisabethwedstrijd.

Sport

OP12 is op vele sportterreinen thuis, van de Olympische pistes in Sotsji over de volleybalvelden van de Champions League tot de voetbalpleinen van het EK Zaalvoetbal.

Tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji (van 7 tot 23 februari) brengt OP12 dagelijks een programma van anderhalf uur met hoogtepunten van de dag, van deskundige commentaar voorzien door de Sporza-commentatoren.

Later dit voorjaar zijn ook een aantal wedstrijden van de Europa League te zien bij OP12. OP12 volgt ook de zaalsporten van nabij, onder meer de Champions League volleybal met Maaseik en Roeselare, en wedstrijden uit de Belgische zaalsportcompetities.

Daarnaast besteedt OP12 aandacht aan het Europees kampioenschap zaalvoetbal, dat dit jaar in Antwerpen plaatsvindt. Ook het WK Baanwielrennen, de jumping van Antwerpen en andere kleine sporten krijgen een plaats bij OP12.

Slechtzienden

Door middel van audiodescriptie laat OP12 ook blinden en slechtzienden genieten van prachtige fictiereeksen. Zo is er dit voorjaar In Vlaamse velden, de prestigieuze serie over de Gentse familie Boesman, die probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Audiodescriptie is de aanvullende commentaar tussen de dialogen van een film of televisieprogramma in, die de kijker vertelt wat er op het scherm gebeurt, zodat die de handeling kan volgen. Audiodescriptie is dus meer dan het voorlezen van dialogen. De audiovisuele versie van de film of televisiefictie wordt gereconstrueerd met behulp van een verteller, dialogen, geluiden, muziek en informatie over de reeks. Op die manier worden film en televisieprogramma’s toegankelijk voor blinde en slechtziende personen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over