Zoals ieder jaar pakt Dranouter ook deze zomer weer uit met enkele buitenbeentjes: Artiesten die je niet direct verwacht op ons festival en die er daarom net maar al te welkom zijn! 

Urbanus heeft vroeger al eens als gast opgetreden bij Zita Swoon op Dranouter maar op eigen houtje heeft hij nog nooit op een festivalpodium gestaan. Urbanus viert zijn 40-jarige carrière dan ook met een frisse missie en is meer dan welkom op de 40ste verjaardag van Dranouter. Verwacht u aan een show met nieuwe nummers uit de recentste cd Wan Troe Tie, doorspekt met gouden krakers van toen hij nog klein was. Een volbloed rockzanger is Urbanus niet, en een gewone zanger eigenlijk ook niet, maar samen met de ervaren muzikanten van De Fanfaar kan hij deze gebreken ruimschoots goed maken door een optreden te brengen met oneliners en rock-’n-roll met veel haar op. Het grootste verschil tussen een festival en een theater is volgens Urbanus dat er op een festivalpodium geen gordijnen hangen en op een theaterpodium wel. Maar daar zet hij zich wel overheen!

Gili

Vorig jaar speelde Wouter Deprez de clubtent nog plat op zondagmiddag, deze zomer nodigen we een andere West-Vlaamse topper uit. Gili speelde in het verleden al enkele onvergetelijke shows op het toenmalig comedy-podium te Dranouter, en voorspelde toen reeds dat hij er terug zou verschijnen. Wel dan, de mentalist heeft nog maar eens gelijk gekregen. Gili is volop een nieuwe show aan het voorbereiden en komt op Dranouter met een mix van hoogtepunten uit z’n vorige programma’s en nieuw materiaal, doorspekt met de nodige verrassingen.

Ondertussen lopen ook de laatste namen binnen voor de andere podia:
Op vrijdag trappen we af met Joey Brocken (Winnaar de beste singer songwriter van Vlaanderen) samen met Slow Pilot (met halve finalist Pieter). Eriksson & Delcroix sluit clubtent af op vrijdag. Daarmee is het programma voor de clubstage afgerond.

Groep 111, Tiny Legs Tim, en het duo Nils Decaster en Bruno Deneckere vervolledigen het programma in de Palace-tent

Martine De Kok, Hermitage, Walrus, An-Sophie Noppe, Koen Deca & De Fanfare zonder Fantonten en Wally & Technisch Werklozen worden toegevoegd aan de line-up van het nieuwe Nekka Podium

Nu is het enkel nog wachten op de programmatie van de Folk-Off tent waar we in samenwerking met MuziekMozaïek een fijne selectie aanstormend nieuw folktalent aanbieden en de openers op vrijdag, zaterdag en zondag op ons hoofdpodium.

Overzicht programma 2014: 

  • Donderdag: Tiny Legs Tim, CirCo, Mad Dog McRea
  • Vrijdag: Loudon Wainwright III, Billy Bragg, Boban & Marko Markovic Orchestra, Novastar, Sam Amidon, Delrue, Wilful Missing, Les Barbeaux, Dip & Dive on The Mess 'O Jive, Monsieur Periné, Joey Brocken, Erikson & Delcroix, Groep 111, Hermitage, Walrus. 
  • Zaterdag: James Blunt, Flip Kowlier, Rocco Granata, Richard Thompson, David Lemaitre, Joost Zweegers solo, Adrian Edmondson & Bad Shepherds, And They Spoke in Anthems, Kardemimmit, Stef Bos, Antwerp Gipsy Ska Orkestra, Haddo, ZEF, Damien Dempsey, G’wan, King Dalton, Berlaen, Lucky Fonz III, An-Sophie Noppe, Koen Deca & de Fanfare zonder Fantonten.
  • Zondag: La Chiva Gantiva, Le Vent du Nord, Lau, Rosanne Cash, Coope, Boyes and Simpson, Geppetto and The Whales, Hannelore Bedert, Gabriel Rios, Fat Freddy’s Drop, Laïs, Rosanne Cash, Coope Booyes & Simpson, A La Rum, Wim Claeys & Tom Theuns, Zigo, Marjan Debaene, Et Encore, The Stanfields, Stoomboot, Kiki Schippers, Wally en de Technische werklozen.  

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Dranouter
Datum: 
1, 2 & 3 augstus 2014
Locatie: 
Dranouter

Reservatie:

Meer over