Er blijven nog genoeg gaten in het schema over én we houden nog genoeg straffe acts achter de hand, maar met de reeds aangekondigde headliners – Van Morrison! Ibrahim Maalouf! Kate Tempest! Nils Frahm! Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis! Sting! – en de namen die er vandaag bij komen, krijgt de affiche van Gent Jazz 2020 stilaan vorm.

De Amerikaanse folkmuzikant Rhiannon Giddens komt erbij op de dag van Van Morrison (12/7) en ze brengt de Italiaanse jazzpianist Francesco Turrisi mee, met wie ze zopas het uitmuntende album There Is No Other heeft gemaakt. Ook nieuw die dag: de Belgische mondharmonicaspeler Steven De bruyn, die net zijn eerste soloplaat heeft afgeleverd (en het is een pareltje).

Op 17/7 stond Kate Tempest voorlopig nog moederziel alleen, maar daar komt nu (zwaar) verandering in. Met Shabaka and the Ancestors krijgt die dag er in feite nog een headliner bij, en vallen uiteindelijk ook TaxiWars en Brihang niet onder die noemer? Om nog maar te zwijgen over Nordmann en de Amerikaanse trompettist Jaimie Branch. (Oké, oké, het is misschien nog iets te vroeg om die twee al als headliner te catalogeren, maar geef nog het wat boterhammen en een album of twee, en dat komt in orde.)

Op 18/7 verkeert nu ook Nils Frahm officieel in goed gezelschap: Portico Quartet is die dag vast van plan om laten horen dat het nog gelijke tred kan houden met de nieuwe generatie Londense jazzmuzikanten, en met Dijf Sanders en John Ghost worden ook twee Belgische acquired smaakmakers aan de affiche toegevoegd.

Tot slot komt het vurige Britse jazzcollectief Nérija erbij op 9/7, terwijl Portland wordt toegevoegd aan de dag van Sting (14/7). De ticketverkoop van de bovenvermelde dagen is reeds gestart via gentjazz.com – het enige officiële verkoopkanaal. Gent Jazz vindt dit jaar plaats van 8 tot 18 juli.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gent Jazz Festival
Datum: 
8 juli - 18 juli 2020
Locatie: 
Bijlokesite, Gent

Reservatie:

Meer over