Het gratis festival Baroeg Open Air vindt op zaterdag 10 september plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Het festival heeft drie podia. Ten eerste is er de ‘Talent Stage’, waar jong talent optreed. De programmering van de ‘Main Stage’ richt op harde of alternatieve gitaarmuziek zoals metal, punk of rock. De headliner van dit podium is de Duitse metalcore band Caliban. Deze waanzinnig goede band bestaat al sinds 1997 en heeft een eigen en modern geluid. Het laatste album, ‘Gravity’, verscheen eerder dit jaar. Caliban consolideert daarmee hun positie in de wereldtop. Het derde podium is de ‘Electronic Stage’, waar underground elektronische muziek een plaats krijgt. De headliner daarvan is de Venezolaan Zardonic. Hij maakt een crossover van drum ’n bass en metal. Deze sterk geproduceerde mix combineert precies het ruige van metal met de dansbaarheid van EDM en drum’n bass; perfecte muziek om hard op los te gaan.

Naast muziek wordt er op het festival ook kunst gemaakt. Voor het derde jaar is het streetart collectief Lastplak aanwezig. Voorgaande jaren verfden deze publieksfavorieten nog op hekwerkbanners die na het festival gretig aftrek vonden. Dit jaar bespuit Lastplak auto’s. Bezoekers van Baroeg Open Air kunnen hiervoor hun auto aanmelden via de Baroeg Open Air website.

Poppodium Baroeg, de organisator van Baroeg Open Air, kiest er bewust voor om het festival gratis te houden. Hierdoor kan het podium haar programmering aan een zo groot mogelijk publiek presenteren. Daarnaast is het festival zo ook toegankelijk voor bezoekers die het minder breed hebben. De directeur van het festival, Leon van Rijnsbergen: “Het is uitdagend om met een beperkt budget een sterk programma neer te zetten. Toch lukt het elk jaar weer. De publieksgroei die we meemaken bevestigd dit. De eerste editie van Baroeg Open Air, in 2006, werd door 2500 mensen bezocht. De laatste jaren is dat meer dan 7000. We zien Baroeg Open Air ook als visitekaartje voor ons poppodium. Het is dan ook tof om te zien dat onze alternatieve programmering zo’n breed publiek aanspreekt.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over