Eerder bevestigden Hydrogen Sea, Daniel Norgren en Villagers hun komst naar Brugge voor één van de MOODS!-intiem concerten. Nu wordt daar ook nog JOEP BEVING aan toegevoegd. De Nederlandse pianist, die ondertussen wereldfaam verwierf via Spotify, zal op donderdag 8 augustus aantreden in de prachtige setting van het binnenplein van het Brugse Belfort.

Eerder werden ook al The Proclaimers, Ertebrekers, Les Négresses Vertes en Intergalactic Loversaangekondigd voor de gratis concerten op de Burg. Tickets en info via moodsbrugge.be.

Meer namen volgen binnenkort!

Joep Beving

do 8 augustus — Binnenplein Belfort | €16/20 | Koop tickets!

In 2015 bracht de Nederlandse pianist Joep Beving zijn debuutalbum 'Solipsism' in eigen beheer uit en dropte het op Spotify. Tegen z'n eigen verwachtingen in was de plaat een hit - 'Solipsism' was goed voor een slordige 120 miljoen streams - en Beving werd in een mum van tijd een van de meest beluisterde levende pianisten ter wereld. Ook het prestigieuze klassieke label Deutsche Grammophon kon Beving's werk wel smaken en bood hem prompt een platencontract aan.

Joep Beving maakt warme, melancholische en toegankelijke composities die het midden houden tussen klassiek en pop. Op derde plaat 'Henosis' krijgen zijn intimistische pianostukjes voor het eerst versterking van orkestrale en elektronische klanken. 'Henosis' is trouwens oud-Grieks voor samenhorigheid, en dat is precies wat Beving met z’n muziek wil bereiken; met z'n allen samen wegdromen. Dat zal tijdens zijn concert op Moods!, in de prachtige setting van het binnenplein van het Belfort alvast geen probleem zijn!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: