Met de komst van muzikaal globetrotter TÉMÉ TAN, singer-songwriter DOUGLAS FIRS en de Franse indiepopbelofte HER is het programma van het 37ste CACTUSFESTIVAL compleet.

Het wordt opnieuw een eclectische muziekdriedaagse, die de meest uiteenlopende genres aan elkaar linkt, met heel wat namen die vaak voor een exclusief festivalconcert afreizen naar het feeërieke Minnewaterpark in Brugge op 13-14-15 juli.

Tekenen o.a. ook nog present: Emeli Sandé, Nils Frahm, Triggerfinger, Lamb, Arsenal, Mogwai, Charlotte Gainsbourg, Slowdive, Goldfrapp, Sampha, Buffalo Tom, Intergalactic Lovers, Jasper Steverlinck, Strand Of Oaks, Tune-yards ...

HER
za 14 juli — Minnewaterpark, Brugge

Het verhaal van de Franse indiepopband HER leest als een triomftocht en een tragedie tegelijkertijd. Gestart in 2015, als project van de jeugdvrienden Victor Soft en Simon Carpentier, zorgde de groep meteen voor veel enthousiasme op zowel de publieks- als persbanken. Een band die meteen tekende voor een eigen, herkenbare én sensuele sound, zie o.a. de internethit 'Five Minutes'. Een begeesterende en gepassioneerde sound ook met hoor- én voelbare invloeden uit zowel zwarte muziek als elektronica en met de soulvolle vocals van Victor Soft in een glansrol.

In de zomer van 2017 moest de geestdrift plaats maken voor verdriet toen Carpentier jammer genoeg kwam te overlijden. Nu is er het debuutalbum met de gelijknamige titel 'Her'. Eerste single 'We Choose' is meteen een statement. Het nummer bezingt hoop en blijven vechten voor waar je in gelooft, helemaal hoe Carpentier in het leven stond. Een concert om naar uit te kijken!

TÉMÉ TAN
za 14 juli — Minnewaterpark, Brugge

Le nouveau Stromae est arrivé! Tanguy Haesevoets, beter bekend als TÉMÉ TAN, reisde in z'n jonge leven al de halve wereld rond en dat is te horen aan z'n muziek. Hij komt uit Kinshasa, maakte van Brussel zijn thuis, studeerde in Andalusië en als je de sporen van zijn hart volgt, brengen die je in Japan, Brazilië, Peru en Guinea. Uit al die landen nam hij een muzikaal souvenirtje mee en liet dit achter op z'n titelloze debuutalbum dat eind 2017 verscheen. TÉMÉ TAN heeft maar één doel: mensen laten dansen! Daar slaagt hij met verve in dankzij z'n exotische mix van minimalistische grooves, onstuimige beats en zwoele harmonieën met invloeden uit zouk, rumba, bossanova en congotronic. Getipt als 'Most Promising Artist' door Red Bull Elektropedia, staat TÉMÉ TAN aan de vooravond van een bloeiende carriëre!

DOUGLAS FIRS
vr 13 juli — Minnewaterpark, Brugge

Eind 2016 trekt Gertjan Van Hellemont, frontman van DOUGLAS FIRS, in z'n eentje naar Canada. Zonder reisplan, mét een gitaar en een klein opnametoestel. Montréal blijkt een vruchtbare bodem voor de singer-songwriter; het ene nummer na het andere vloeit uit z'n pen. Eens thuisgekomen in Gent roept hij bandleden Simon Casier (Balthazar, Zimmerman), Laurens Billiet, Senne Guns (Admiral Freebee, Pomrad) en broer Sem Van Hellemont bij elkaar en giet z'n schrijfsels in een album. Kevin Ratterman (verantwoordelijk voor de machtige sound van Ray Lamontagne en My Morning Jacket) laat de songs nog eens door z'n magic fingers glijden, et voilà, derde plaat 'Hinges Of Luck', met een verrassende mix van hartverscheurende melancholie en rauwe roots rock, is geboren! DOUGLAS FIRS is terug, en hoe!

Cactusfestival 2018 overzicht line-up

Emeli Sandé / Nils Frahm / Triggerfinger / Lamb / Arsenal / Mogwai / Charlotte Gainsbourg / Slowdive / Goldfrapp / Sampha / Buffalo Tom / Intergalactic Lovers / Jasper Steverlinck / Strand Of Oaks / Suuns / Tune-yards / Ryley Walker / The Mystery Lights / Her / Témé Tan / Douglas Firs

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Cactusfestival
Datum: 
13 - 15 juli 2018
Locatie: 
Minnewaterpark, Brugge

Reservatie:

Meer over