Gent Jazz Festival kondigt vandaag nieuwe namen aan. Op 18 juli staan Gregory Porter, Snarky Puppy en GoGo Penguin op het programma. De Garden Stage, het tweede podium van het festival, wordt die dag ingevuld door BRRZVLL feat. Anthony Joseph en STUFF.

Gregory Porter geldt als een van de grootste hedendaagse vocalisten ter wereld en beheerst het songschrijverschap als geen ander. Porter maakt onmiskenbaar jazz, maar zijn muziek ademt evenzeer de doorleefde gospel en soul van legendes als Marvin Gaye en Bill Withers. Zijn passage op Gent Jazz Festival vormt de ideale aanloop naar de langverwachte release van zijn nieuwe album later dit jaar.

Snarky Puppy timmerde wereldwijd een oersterke reputatie bij elkaar. Via clinics, workshops en masterclasses behouden de groepsleden het gevoel met de underground, dragen ze hun liefde voor de muziek intensief uit en inspireren ze een jonge generatie. Snarky Puppy heeft met een veelzijdige instrumentale mix van rauwe funk, soul, jazz en R&B in meerdere opzichten de ideale balans gevonden. Zelf houdt de band uit Brooklyn het op ‘music for the brain and booty’.

De Britten van GoGo Penguin staan bekend als rijzende sterren in de internationale jazz scene. Hun future jazz bewijst dat het genre er telkens in slaagt zichzelf heruit te vinden. Het drietal laat zich gretig beïnvloeden door zowel elektronica als minimalistische en klassieke composities.

Op de Garden Stage staan twee Belgische bands op het programma. BRZZVLL, in een verder verleden nog winnaar van de jongerenwedstrijd van Gent Jazz Festival, brengt samen met de Britse dichter/muzikant Anthony Joseph een aanstekelijke mix van grooves, jazz, fusion en afrobeat. STUFF., het jonge instrumentale improvisatiecollectief rond drummer Lander Gyselinck, laat in maart zijn langverwachte debuut op de wereld los en wordt alvast getipt als dé revelatie van 2015. Hun opwindende funk jazz met tal van elektronica- en hiphopreferenties mag op 18 juli de festivaldag afsluiten in stijl.

Gent Jazz Festival kondigde eerder al de komst aan van Tony Bennett & Lady Gaga. Zij spelen op 12 juli met verder die dag ook Stéphane Belmondo Trio en het Bill Charlap Trio. Meer namen voor het Gent Jazz Festival worden later bekend gemaakt.

Tickets & info: www.gentjazz.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Gent Jazz Festival
Datum: 
18 juli 2015
Locatie: 
Bijloke, Gent

Reservatie:

Meer over