Vanaf woensdag 13 november is Marcel Vanthilt er opnieuw met Ook getest op mensen, al zal het programma er vanaf dit najaar anders uitzien. Zo beperkt Ook getest op mensen zich niet meer alleen tot vragen over onze gezondheid, maar snijdt het programma elke week één onderwerp aan dat ons algemeen welzijn aanbelangt. Marcel Vanthilt verwelkomt elke week een bekende Vlaming die ervaringsdeskundige is in het onderwerp, gaat te rade bij ‘vriend van de wetenschap’ Filip Van den Abeele en doet een beroep op een panel met huisdokter Tom Jacobs en een expert van de week.

ELKE WEEK ÉÉN THEMA

Na vijf succesvolle seizoenen waait er een nieuwe wind door Ook getest op mensen. Dat vertaalt zich niet alleen in het decor, dat een stevige update krijgt; ook inhoudelijk ziet Ook getest op mensen er vanaf dit najaar helemaal anders uit.

Nieuw is dat Ook getest op mensen zich niet meer alleen beperkt tot vragen over onze gezondheid, maar ook op zoek gaat naar wat ons algemeen welzijn bepaalt en, bij uitbreiding, naar wat ons gelukkig maakt. Vanaf 13 november staat iedere week één bepaald thema centraal, wat Ook getest op mensen de kans geeft om dieper op die thema’s in te gaan en verschillende aspecten ervan te belichten. Zo exploreert Ook getest op mensen de komende weken onderwerpen als sociaal gedrag, sport en beweging, verleiding en verslaving, digitaal leven, slaap, voeding, beauty, relaties, geld en geluk.

ELKE WEEK ÉÉN CENTRALE GAST

Ook nieuw is dat Marcel Vanthilt vanaf dit seizoen elke week één bekende Vlaming als centrale gast uitnodigt. Het gaat telkens om een ervaringsdeskundige, die een link heeft met het thema van de week.

MARCEL EN ZIJN ASSISTENTEN

Marcel Vanthilt staat er gelukkig niet alleen voor. Hij wordt elke week geflankeerd door drie grote breinen die hem met deskundige uitleg bijstaan:

HUISDOKTER TOM JACOBS

Zo heeft Marcel net als vorig jaar een wekelijkse vaste afspraak met de stem vanuit de wachtkamer, de man die elke problematiek of vraag dagelijks wel eens voorgeschoteld krijgt: huisdokter Tom Jacobs.

EXPERT VAN DE WEEK

Die oudgediende van Ook getest op mensen vormt elke week een panel met een collega uit de academische wereld, die alles weet over het onderwerp van die week.

VRIEND VAN DE WETENSCHAP

Ten slotte krijgt Marcel elke week assistentie van zijn ‘vriend van de wetenschap’, Filip Van den Abeele. In zijn lab in het decor maakt wetenschapper Filip allerlei zaken op zijn eigen, ietwat aparte maar toch wetenschappelijke manier bevattelijk voor de kijker. In de aflevering over voeding legt hij bijvoorbeeld voor eens en voor altijd duidelijk uit wat een calorie nu precies is.

VEEL INTERACTIE MET DE KIJKER

Ten slotte zal Ook getest op mensen meer dan ooit een beroep doen op Vlaanderen. Elke week treedt het programma rechtstreeks in dialoog met de kijker om te achterhalen wat er leeft in Vlaanderen. Slaapt de Vlaming gemiddeld vier uur per nacht en is hij daar tevreden mee? Klopt het dat we met z’n allen elk jaar een halve kilo verdikken? Hoe zit het met ons zelfbeeld? Ook getest op mensen lanceert elke aflevering een nieuwe enquête rond het thema van de week.

TELETEKSTONDERTITELING

Vanaf dit jaar wordt Ook getest op mensen ondertiteld via Teletekst 888.

Ook getest op mensen: elke woensdag vanaf 13 november om 20.40 uur op één.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: