Vanaf woensdag 13 november pakt Marcel Vanthilt uit met een nieuw seizoen van Ook getest op mensen. Voortaan snijdt het programma elke week één onderwerp aan dat ons algemeen welzijn aanbelangt. Deze week gaat Marcel Vanthilt op zoek naar het verband tussen voeding en welzijn. Zijn centrale bekende gast én ervaringsdeskundige is politicus Bart De Wever.

Worden we écht allemaal een halve kilo zwaarder elk jaar? Waarom eten we zo weinig groenten en fruit? Kan je nieuwe smaken werkelijk op tien dagen aanleren? Wat zijn nu eigenlijk die calorieën waar iedereen het steeds over heeft? In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Ook getest op mensen verdiept Marcel Vanthilt zich in voeding.

Elke week verwelkomt hij een bekende centrale gast die een link heeft met het thema. Voor de eerste uitzending is dat politicus Bart De Wever. Want als er iemand goed geplaatst is om te getuigen dat je welzijn wel degelijk verband houdt met je voeding, dan is hij het wel. De Wever verloor ruim vijftig kilo door een dieet en meer beweging.

Tweekoppig panel

Marcel Vanthilt staat er niet alleen voor, maar kan een beroep doen op een tweekoppig panel dat bestaat uit huisdokter Tom Jacobs en een expert van de week. Deze week buigt Lobke Husson, diëtiste van het UZ Leuven, zich over vragen over voeding.

In het lab van wetenschapper Filip Van den Abeele

Vriend van de wetenschap Filip Van den Abeele maakt vanaf dit seizoen allerlei zaken op zijn eigen, ietwat aparte maar toch wetenschappelijke manier bevattelijk voor de kijker. In deze aflevering legt hij bijvoorbeeld voor eens en voor altijd duidelijk uit wat een calorie nu precies is.

Volgende week in ook getest op mensen

Volgende week buigt Ook getest op mensen zich over ons slaapgedrag.

Ook getest op mensen: elke woensdag vanaf 13 november om 20.40 u. Ondertiteld via Teletekst 888.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: