Skydiven, abseilen van een basiliek, of overnachten in een jeugdverblijf

In het gloednieuwe Weg zijn wij gaan drie BV’s samen op weekend in eigen land. Elke bekende Vlaming organiseert een deel van de trip: een activiteit, een overnachting en een gastronomisch gerelateerde uitstap. Het wordt een weekend vol mysterie.

Volgens een opgelegd thema bereidt elke bekende Vlaming zijn of haar deel van het weekendje voor. Afrikaans koken in het Brusselse Matongé, overnachten in een jeugdverblijf met daarna een dropping in het bos, of de grenzen verleggen bij een bloedstollende uitdaging, het kan allemaal. Zoals Sven Nys, die tot zijn eigen verbazing voor de eerste keer in zijn leven gaat skydiven…

De BV's

Een indrukwekkende schare BV’s gaat op weekend in verrassende combinaties. Elke aflevering trekken drie van hen er samen op uit. Onder andere Sven Nys, Bart Peeters, Slongs Dievanongs, Marleen Merckx, Ann Reymen, Jan Verheyen, Élodie Ouédraogo, Saartje Vandendriessche, Sieg De Doncker, Kamal Kharmach, Gers Pardoel, Min Hee Bervoets, Pascal Braeckman, Katja Retsin, Eline De Munck, Jelle De Beule, Katrien De Ruysscher, Hanna Mariën, Els Pynoo, Freddy De Kerpel, en Martin Heylen gaan op uitstap.

Pas op de ochtend van hun vertrek ontdekken de BV’s met wie ze op pad gaan en wat ze samen zullen beleven. Het gebeurt soms ook dat ze elkaar niet meteen herkennen. Ann Reymen mag dan al fan zijn van Sven Nys en haar held actief volgen op Twitter, voor Sven was het minder duidelijk wie hij voor zich had…

Door de ogen van de BV’s beleven we mooie, verrassende momenten in eigen land. Doe inspiratie op voor een eigen vakantie, leer de BV’s beter kennen, en (her)ontdek de schoonheid van ons land.

Bijzondere verhalen

Dropping om half vijf ‘s ochtends

Elke BV heeft zijn eigen verhaal. Zo was comedian Kamal Kharmach als kind fors gebouwd. Vorig jaar verloor hij 120 kilo en sindsdien probeert hij wat hij als kind gemist heeft, in te halen. Op kamp gaan met de jeugdbeweging staat hoog op zijn lijst van things to do.

Kamal trekt met Slongs Dievanongs en Katja Retsin naar het oudste jeugdverblijf van het land om er te ravotten, te slapen… en om de dames om half vijf ‘s morgens te verrassen met een ochtenddropping. Of Slongs en Katja dat ook een fijn idee vinden, is nog maar de vraag…

Rondleiding met mama Peeters

Bart Peeters wil binnen het opgelegde thema “thuiskomen” de stad tonen waar hij, telkens weer, letterlijk thuiskomt: Lier. Voor de rondleiding doet hij beroep op eenmalige gids moeder Peeters.

Ze toont Eline De Munck en Élodie Ouédraogo haar stad, en ook zoon Bart herontdekt dankzij de avondwandeling de schoonheid van Lier..

Abseilen van de basiliek van Koekelberg

Marleen Merckx houdt van rotsklimmen, wat binnen het thema “Bruisend Brussel” niet meteen een voor de hand liggend idee is.

Samen met Jan Verheyen en Min Hee Bervoets neemt ze de grootste ‘rots’ van de stad onder handen, de basiliek van Koekelberg.

Voor het eerst gaan skydiven

Ook sterke mannen hebben angsten. Toen de vriendin van Sven Nys hem vroeg om met haar te skydiven, was het antwoord duidelijk: dat doe ik nooit. Twee weken later volgt, geheel toevallig, de vraag voor een tweede keer. Ann Reymen wil heel graag met Sieg De Doncker en Sven de sprong wagen. Sven twijfelt, maar verlegt zijn grens. Het gevolg: een onvergetelijke ervaring.

Weg zijn wij: vanaf 3 september elke zaterdag om 20.10 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: