Vanaf 28 mei exclusief op Star op Disney+

Vandaag onthulde Disney+ de premièredatum en de eerste poster voor de nieuwe dramaserie Rebel met Katey Sagal in de hoofdrol. Het op Erin Brockovich geïnspireerde verhaal, uitvoerend geproduceerd door Krista Vernoff (Grey's Anatomy, Station 19) is vanaf 28 mei exclusief op Star op Disney+ te streamen.

Geïnspireerd door het leven van Erin Brockovich, is Annie "Rebel" Bello een juridisch adviseur zonder diploma in de rechten. Ze is een grappige, rommelige, briljante en onverschrokken vrouw die geeft om de doelen waar ze voor vecht en de mensen van wie ze houdt. Als Rebel zich inzet voor een strijd waarin ze gelooft, zal ze tegen bijna elke prijs winnen.

"Het werk dat Erin Brockovich in deze wereld doet, is zo krachtig en zo belangrijk dat het bijna geen beschrijving toelaat. Erin werkt onvermoeibaar voor sociale, juridische en milieurechtvaardigheid ondanks dat ze geen diploma heeft. Ze inspireert iedereen die ze ontmoet om hun eigen helden te worden, en op de een of andere manier houdt ze ons ook aan het lachen. Het is een enorme eer geweest om Erin te leren kennen en een show te maken die door haar is geïnspireerd," zei Vernoff.

"Rebel is niet alleen mijn verhaal, het is het verhaal van ons allemaal. Er schuilt een held in ieder van ons, en ik ben verheugd dat Krista Vernoff en ABC hun visionaire storytelling naar deze serie brengen," zei Erin Brockovich. "De naam Rebel ademt zelfempowerment en moed, zelfs in de slechtste omstandigheden. Ik kan niemand beter bedenken om deze rol te spelen dan de ontembare Katey Sagal, evenals de rest van deze buitengewone cast."

In de serie ontmoeten we Katey Sagal als Annie "Rebel" Bello, John Corbett als Grady Bello, James Lesure als Benji, Lex Scott Davis als Cassidy, Tamala Jones als Lona, Ariela Barer als Ziggie, Kevin Zegers als Nate, Sam Palladio als Luke en Andy Garcia als Cruz.

Krista Vernoff is de maker en showrunner van Rebel. De serie wordt geproduceerd door Vernoff en Alexandre Schmitt van Trip the Light, Erin Brockovich, John Davis en John Fox van Davis Entertainment, Andrew Stearn, Marc Webb en Adam Arkin. De serie wordt geproduceerd door ABC Signature in samenwerking met Sony Pictures Television. ABC Signature, naast 20th Television, is een onderdeel van Disney Television Studios.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: