De beste livemuziek kruidt De Zomer is van Mechelen

Botaniek Live, de nieuwste toevoeging aan De Zomer is van Mechelen, maakt vandaag het volledig programma bekend. De feeërieke Kruidtuin vormt in juli en augustus het kader voor een boeiende concertreeks. Acht weekends op rij vinden er concerten plaats. Het programma wordt samengesteld door bekende Mechelaars. Botaniek Live is een unieke samenwerking tussen Mechelen Feest en Live Nation Belgium, dat al jaren in Mechelen zijn thuis heeft. Een deel van de opbrengst van de concertreeks wordt overgemaakt aan LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector.

Nadat vorige week al een eerste reeks concerten in het kader van Botaniek Live werd bekendgemaakt, kan vandaag ineens met het volledige programma uitgepakt worden. Botaniek Live wordt samengesteld in samenspraak met acht bekende Maneblussers, de Botaniek Live ambassadeurs: Roos Van Acker, Fatma Taspinar, Klaas Delrue, Emma Bale, Steven Defour, Martha Da’ro, Circus Ronaldo en Bert Gabriëls. Het levert een boeiend programma op, een hedendaagse mix van nieuw talent en gevestigde waarden.

Op zaterdag 10 juli vervolledigt Aili het programma. Eerder werd al bekendgemaakt dat Compact Disk Dummies die dag op Botaniek Live staan. Puike keuze van Steven Defour is dat. Emma Bale programmeert op vrijdag 16 juli Sam De Nef en Kids With Buns. Op zaterdag 17 juli kiest ze voor straffe madammen Charlotte Adigéry en Sylvie Kreusch. Het weekend van Bert Gabriëls begint al op de nationale feestdag. Hij nodigt op woensdag 21 juli Alex Agnew uit. Op vrijdag 23 juli staat hij zelf op het podium van Botaniek Live. Hij wordt tijdens een unieke show geflankeerd door collega’s Xander De Rycke, Bart Cannaerts en Joost Van Hyfte. Op zaterdag 24 juli gaat hij voor muziek met Brihang en GIJS. Ambassadeur Klaas Delrue gaat resoluut voor jong talent. Hij programmeert Froukje, Aarde Aan Daan en BLONDop vrijdag 30 juli. Isbells, The Radar Station en Philemon zijn er op zaterdag 31 juli. Andere klankkleuren weerklinken op 6 en 7 augustus wanneer Martha Da’ro aan zet is. Zij brengt Zap Mama en Jaouad op vrijdag naar Mechelen, Nyoko Bokbae, Miss Angel en Benz Pharaoh staan op zaterdag op Botaniek Live. Nieuwsanker Fatma Taspinar kiest op vrijdag 13 augustus voor Portland en Caspar Auwerkerken, op zaterdag 14 augustus voor Daan. Het slotweekend van Botaniek Live wordt ingevuld door Circus Ronaldo. Trots van Mechelen Jan De Smet speelt op vrijdag 20 augustus in de Kruidtuin. Guy Swinnen, Steven Troch Band en David Ronaldo & The Dice sluiten met de beste blues de eerste editie van Botaniek Live af op zaterdag 21 augustus.

Botaniek Live vindt plaats in juli en augustus in de Kruidtuin in Mechelen. Tickets worden enkel in pakket van 4 tickets aangeboden. Tickets voor de vandaag aangekondigde concerten zijn beschikbaar vanaf vrijdag 11 juni om 10u via ticketmaster.be. Weet meer over Botaniek Live via botaniek-live.be.

Alle concerten op een rijtje:

De keuze van Roos Van Acker
Altın Gün
Equal Idiots
Brutus + Psychonaut
De keuze van Steven Defour
Glints + K1D + Rare Akuma
Compact Disk Dummies + Aili
De keuze van Emma Bale
Kids With Buns + Sam De Nef
Sylvie Kreusch + Charlotte Adigéry
De keuze van Bert Gabriëls
Alex Agnew
Xander De Rycke + Bart Cannaerts + Joost Van Hyfte + Bert Gabriëls
Brihang + GIJS
De keuze van Klaas Delrue
Froukje + Aarde Aan Daan + BLOND
Isbells + The Radar Station + Philemon
De keuze van Martha Da'ro
Zap Mama + Jaouad
Nyoko Bokbae + Miss Angel + Benz Pharoah
De keuze van Fatma Taspinar
Portland + Caspar Auwerkerken
Daan
De keuze van Circus Ronaldo
Jan De Smet
Guy Swinnen + Steven Troch Band +
David Ronaldo & The Dice
Vrijdag 2 juli
Zaterdag 3 juli
Zondag 4 juli
Vrijdag 9 juli
Zaterdag 10 juli
Vrijdag 16 juli
Zaterdag 17 juli
Woensdag 21 juli
Vrijdag 23 juli
Zaterdag 24 juli
Vrijdag 30 juli
Zaterdag 31 juli
Vrijdag 6 augustus
Zaterdag 7 augustus
Vrijdag 13 augustus
Zaterdag 14 augustus
Vrijdag 20 augustus
Zaterdag 21 augustus
Uitverkocht
Tickets nu te koop
Uitverkocht
Tickets nu te koop
Tickets nu te koop
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni
Tickets vanaf 11 juni

Ook de Parkpopconcerten vinden komende zomer plaats in de Kruidtuin, telkens op donderdag, gebruikmakend van dezelfde infrastructuur en faciliteiten. Het programma volgt op een later moment. Botaniek Live is een samenwerking tussen Mechelen Feest en Live Nation Belgium. Botaniek Live steunt LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector. Meer info via LIVE2020.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over