Vandaag krijg je van ons quasi het volledige seizoen 2021-2022 voorgeschoteld! Op de concertagenda staan onder andere verplaatsingen van topconcerten die gepland stonden in 2020 en 2021, aangevuld met nieuwe sets. Het komende seizoen mag je je dan ook verwachten aan binnenlandse én buitenlandse groepen uit het brede folk spectrum. Een greep uit het aanbod: Fulco, Rooted in Dranouter-artiest DRIES, Diana Jones, Tiny Legs Tim Band, Nathan Bell & veel meer.
We gaan ook weer winterwandelen met Yves Bondue, er is muzikaal theater en ook voor de allerkleinsten hebben we weer een super Kinderkunstendag in petto. Je ontdekt het volledige programma van 2021-2022 in Muziekcentrum Dranouter vanaf nu op onze website!

Gratis foyerconcert: Westhoek - Vrijdag 11 juni 2021 - 20u30 - Concertzaal

Westhoek brengt eigen popnummers ìn het West-Vlaams, soms ook òver West-Vlaanderen, maar steeds met een eigenwijze kijk op de dingen. Dankzij de bezetting van viool, gitaar en tweestemmige zang klinkt Westhoek folky. Al gaan de bandleden tijdens live concerten, waarin al eens wat cabaret binnensluipt, graag op zoek naar aanvullend huis-keuken-en-tuin-instrumentarium. Dit concert is gratis dankzij de ondersteuning van de Vlaamse Overheid en is een samenwerking tussen Muziekcentrum Dranouter en de artiesten.

Dit is een gratis concert, maar registratie is verplicht. Registreren kan via reservatie@dranoutercentrum.be en dat voor maximum 2 personen per aanvraag. Snel zijn is de boodschap!

Gratis foyerconcert: Cardboard Cabin - Zaterdag 12 juni 2012 - 20u30 - Concertzaal

Jonge band die dit jaar genomineerd was voor Flanders Folk Awards. Ze brengen een eigenzinnige mix van traditionele muziek vanuit alle hoeken van Europa en overgieten dat met een jazzy sausje. Wie hun Kersenpit Sessie zag in onze concertzaal, weet dat dit een superband is! Omwille van de coronacrisis moest dit concert al twee keer verplaatst worden, maar de concerten waren meteen volzet... Derde keer, goeie keer!

Dit is een gratis concert, maar registratie is verplicht. Registreren kan via reservatie@dranoutercentrum.be en dat voor maximum 2 personen per aanvraag. Snel zijn is de boodschap!

Wör - Vrijdag 18 juni - 20u30 - Concertzaal

WÖR pompt nieuwe energie in 18e-eeuwse melodieën van bij ons met een groove die aanstekelijk werkt, aangedreven door het strakke tempowerk van gitaar en baritonsax. Met hun laatste plaat "Over Torens" ging de band op zoek naar straffe melodieën in de beiaardmuziek. Enkele nummers speelde de band al op hun Kersenpit Sessie enkele maanden geleden.
Als hte publiek er een paar honderd jaar geleden in Gent, Diest, Leuven, Brussel en Antwerpen op uit de bol ging, waarom zouden wij dat niet doen?!

Dit concert is al meermaals uitgesteld omwille van de coronacrisis. Tickets van de vorige data blijven natuurlijk geldig.

Jaouad - Zaterdag 26 juni 2021 - 20u30 - Concertzaal

We sluiten het ultrakorte voorjaarseizoen af met een unieke artiest. Als multidisciplinair kunstenaar en activist slaat Jaouad Alloul bruggen tussen de verschillende identiteiten die hij rijk is. Zijn verleden als dragqueen, het opgroeien als moslim en zijn artistieke talent maken hem vandaag tot wie hij is: theatermaker, muzikant, presentator, activist

Als theatermaker bouwde hij op korte tijd een indrukwekkend palmares op met onder andere de producties Zeemeermin, #Messias en De Meisje. Twee jaar geleden verscheen Jaouads eerste EP, waarvan de single ‘Hard To Love’ werd opgepikt door verschillende radiozenders. Dit lanceerde hem op muzikaal vlak. ‘MESSIAS’, zijn eerste album, is gewijd aan verlies en overtuiging. Hij combineert soul, pop, r&b en gospelinvloeden in zijn unieke sound. Aanrader!

Jazz pianist Fulco Ottervanger (BeraadGeslagen - De Beren Gieren) omarmt Nederlandstalige pop! De plaat waarvan Fulco Ottervanger (o.a. BeraadGeslagen, De Beren Gieren) al tien jaar wist dat ze er moest komen.

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Kom de nieuwste plaat van onze allereerste Rooted In Dranouter-artiest ontdekken in zijn nieuwe heimat!

SPILAR is een nieuwe band met een kloppend hart voor volksongs van bij ons. Hier opgetekend en gevonden, hier gespeeld en gezongen. Korte-Keten-Muziek als het ware. Opgetrokken rond de stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel.

Het met prijzen overladen duo The Rheingans Sisters maakt gedurfde, speelse en innovatieve traditionele muziek. Ze houden met hun harmonische zang, viool en banjo een sprankelende en verassende muzikale dialoog, die elke zelfverklaarde liefhebber van trad en bij uitbreiding kwaltiteitsmuziek niet mag missen!

"’t Was Ol Weg" is een monoloog over de heropbouw van de Westhoek na de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal katapulteert je naar een tijd waarin oorlogskoorts en de Spaanse griep de mensheid in hun greep hadden. Met verteller Bart Cafmeyer op tekst van Stefan Vancraeynest en instrumentale muziek door Kobe Sercu. Het geheel past perfect bij onze streek die als een feniks herrees uit het puin. Deze voorsdtelling is een samenwerking met de Gemeente Heuvelland!

Bipolar Bows is een experimenteel post-klassiek impro-duo met cellist Toby Kuhn en violiste Lotte Remmen. Dit strijkersduo opereert op de breuklijn van traditionele muziek, klassiek en jazz.

Winterwandeling Koninklijke Maatschappij 'Elk Het Zijne'

De boog kan niet altijd gespannen staan! Ook in het verre en minder verre verleden hielden de Heuvellanders zich in hun vrije tijd bezig met heel wat (ont)spannende zaken. Tijdens de 16de editie (16!!!) van de Winterwandeling van Muziekcentrum Dranouter wordt de vrije tijdsbesteding van de lokale inwoners onder de loep genomen. Van de jachtpartijen tussen de heuvels van de schone heren tot de cafesport van de volksmens. Het rijke verenigingsleven van de heuveldorpen zijn een onuitputtelijke bron van verhalen en plezier. Meester verteller Yves Bondue doet het allemaal uit de doeken met een flinke snuif humor, passende muziek en vooral met heel veel goeste jullie te entertainen! Traditiegetrouw schenken we onder de sterrenhemel een gezellige borrel uit bij de accordeonmuziek. Nadien nodigen we iedereen uit in het warme Eetcafé van Muziekcentrum Dranouter voor afsluitende maaltijd!

Je ontdekt het volledige programma van 2021-2022 in Muziekcentrum Dranouter vanaf nu op onze website!

Ticket op zak van uitgesteld concert of lessenreeks?

Heeft u een ticket voor een concert dat omwille van de coronacrisis uitgesteld is, dan blijft het ticket geldig voor de nieuwe datum!
Lidkaarten aangekocht in de tweede helft van 2019, 2020 en voor mei 2021 worden met een jaar verlengd.
Voor de concerten van Hayseed Dixie en Alfred Den Ouden Trio zijn we op zoek naar een nieuwe datum. Nog even geduld...
In de volgende nieuwsbrief kunnen we hopelijk een reeks nieuwe data voor volksdansen en/of linedancing aankondigen. Het is nog even wachten op concrete voorwaarden. Als u was ingeschreven voor de uitgestelde lessenreeksen, blijft uw inschrijving geldig voor een nieuwe reeks lessen.

Iedere tickethouder krijgt hierover nog meer info van Muziekcentrum Dranouter.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: