Ontdek de officiële trailer voor "Wolfgang," de nieuwe Disney+ Original documentaire die het inspirerende en waargebeurde verhaal van Wolfgang Puck vertelt.

Als tiener gebruikte de Oostenrijkse Wolfgang Puck zijn liefde voor koken om te ontsnappen aan het strenge gezag van zijn stiefvader. Na een lokale stage mocht hij zich verder bijscholen in een hoog aangeschreven Frans restaurant waarna hij op 24-jarige leeftijd naar Amerika trok. In het Hollywood van de jaren 70 startte Puck bij Ma Maison, waar hij een uniek menu opstelde op basis van verse ingrediënten. Zo toverde hij het ooit smakeloze eetcafé om tot een populaire hotspot. Hij kon echter op weinig erkenning rekenen van de eigenaar van Ma Maison en dus besloot Puck om het grootste risico van zijn carrière te nemen en zijn eerste restaurant, Spago, te openen. Spago was meteen een hit en het bekende cliënteel was even dol op Pucks nieuwe Amerikaanse keuken als op zijn persoonlijkheid. Bijna per ongeluk creëerde Puck het concept van een "sterrenkok" met decennia aan televisieoptredens en het bouwen van een duizelingwekkend internationaal imperium van restaurants, cafés en producten voor amateurkoks. Maar thuis verstoorden de hoge professionele eisen zijn gezinsleven.

Regisseur David Gelb ("Jiro Dreams of Sushi") en de makers van Chef's Table brengen met "Wolfgang" een openhartige, inspirerende en emotionele documentaire over een legende die een prijs betaalt voor zijn dromen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: