Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem: vandaag brengt Eefje de Visser haar vierde album Bitterzoet uit. Deze filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance-invloeden komt vier jaar na haar vorige album Nachtlicht.

Op Bitterzoet beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht en tussen zoet en bitter. Eefje: “De plaat moest voelen als een trage trip, een romantisering van de werkelijkheid, pijnlijke ervaringen gemixt met warmte. De titel heeft ook een link met de smaak van drank, het maakt de wereld mooier, maar het escapisme kan ook wrang en onecht zijn.”

Op Pukkelpop en Into The Great Wide Open speelde Eefje vorig jaar al haar nieuwe liveshow. Ze werd uitgelicht als één van de hoogtepunten van het festivalseizoen van 2019, door zowel Nederlandse als Belgische pers. “Dijk van een show”, schreef De Morgen over haar optreden op Pukkelpop. En ook in 2020 maakt Eefje live indruk: vorig weekend werd ze door 3voor12, het NRC en de Volkskrant geroemd als hét hoogtepunt van Noorderslag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over