X-Men: Dark Phoenix is vanaf 16 september beschikbaar als download, vanaf 30 september te huur via VOD en vanaf 2 oktober verkrijgbaar op DVD, Blu-ray & UHD

De bekende Hollywood-producer Simon Kinberg (X-Men, The Martian, Logan) maakte met Dark Phoenix zijn langverwachte debuut als regisseur. In X-Men: The Last Stand kwamen al elementen terug uit de Dark Phoenix saga, maar in deze laatste X-Men film van 20th Century Fox gaat Kinberg daar nog veel dieper op in. Hij zet Jean Grey in het middelpunt. In de film wordt zij geraakt door een kosmische kracht waardoor ze in één van de sterkste mutanten ooit transformeert. Terwijl ze worstelt met haar nieuwe krachten en persoonlijke demonen verliest Jean de controle en verandert ze in de Dark Phoenix. Ze rukt de X-Men-familie uit elkaar en dreigt de planeet te vernietigen. Lukt het de rest van de X-Men om in dit laatste hoofdstuk de wereld te redden zonder Jean op te offeren?

Synopsis
Hoofdrolspelers Sophie Turner, Michael Fassbender en Jennifer Lawrence keren terug in de spectaculaire ontknoping van de X-Men saga! Tijdens een reddingsmissie in de ruimte verandert Jean Grey (Sophie Turner) in Dark Phoenix, een levensgevaarlijke mutant met onbegrensde gaven. Terwijl Jean meer en meer controle over de situatie verliest, moeten de X-Men hun krachten bundelen en het opnemen tegen hun meest uitdagende vijand tot nu toe: één van hun eigen mensen!

Cast
Sophie Turner (Game of Thrones) was al te zien in X-Men: Apocalypse, maar komt in Dark Phoenix echt tot haar recht als de worstelende, sterke mutant Jean. Charles Xavier, leider van de X-Men en degene die de meeste moeite heeft met Jean’s transformatie, wordt overtuigend gespeeld door James McAvoy (Atonement). Ook sterren als Michael Fassbender (Alien Covenant, Assassin’s Creed), Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, About a Boy), Jennifer Lawrence (Joy, The Hunger Games) en Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) spelen een belangrijke rol in dit laatste deel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over