FFO bekroont influencers en online creators

Vlaanderen barst van het talent. We hebben schitterende films en maken hoogstaande televisie, maar ook het internet loopt over van straffe Vlaamse content. YouTube, TikTok, Instagram Stories of live op Twitch: Vlaamse creatievelingen zijn volop bezig met het maken van online video’s en hun populariteit groeit! Alleen krijgen die makers nog niet altijd de erkenning die ze verdienen en daar willen De Jamies nu verandering in brengen.

Tijdens Filmfestival Oostende (15/1 - 23/1) worden voor het eerst de beste online contentmakers geëerd met eigen awards: De Jamies, een knipoog naar ‘James’ Ensor. Op vrijdag 22 januari 2021 worden de winnaars in de verschillende categorieën bekendgemaakt tijdens een gala-event in Kinepolis Oostende én online. De presentatie is in handen van comedian Soe Nsuki.

SCHRIJF ZELF JE FAVORIETE ONLINE CONTENT CREATOR IN

Iedereen kan hun favoriete online videomaker van het moment nominerenop www.dejamies.be. Op 31 december sluiten de inschrijvingen en kiest de vakjury 10 genomineerden per categorie. Daarna stemt zowel de jury als het brede publiek op de genomineerden om de winnaar per categorie aan te duiden. De onthulling van de winnaars gebeurt op 22 januari 2021 in Kinepolis Oostende en online.

De Jamies zijn dus niet zomaar een vakprijzengala: het publiek heeft een groot aandeel in het bepalen van wie er in de prijzen valt. Vlaamse videomakers kunnen hun fans inschakelen, terwijl de vakjury ervoor zorgt dat De Jamies niet enkel een populariteitswedstrijd is. Daarnaast stemt de online community nog eens op de publieksprijs voor de beste content creator van het jaar naar aanloop van de awardshow.

DE CATEGORIEËN EN DE JURY

Een groep juryleden beoordeelt het ingezonden werk per categorie. De jury wordt voorgezeten door creatief directeur Hannes Coudenys (oa. Hurae, Smile Safari en Ugly Belgian Houses). Elke categorie wordt vertegenwoordigd door een jurylid dat zelf expert is in een respectievelijk vakgebied. Samen met de andere juryleden gaan ze op zoek naar het grootste talent binnen hun categorie.

In de categorie Lifestyle gaat fashion blogger Paulien Riemis op zoek naar wie het beste video’s over mode, deco en make-up maakt. Creative Karen Francois (bekend van ‘Ik wil naar huis’) bekroont dan weer de beste maker van grappige online video’s, terwijl creatief duo Noortje Palmers en Jasper Declercq (Taboob, Vlaamse vlaggen) een oordeel velt over makers op Instagram. Daarnaast kiest journalist Sam Feys er de online documentairemaker uit en jureren gamersduo William Boeva en Eva Mundorff (StuBru Gamelab) de categorie Gamestreaming. TikTokmakersworden dan weer beoordeeld door TAGMAG.be-oprichter Simon Smetryns. De juryleden voor de categorieën Vlog, Fictie en Dans & Muziek worden binnenkort bekendgemaakt.

DE JAMIES PARCOURS

Op zaterdag 23 januari kunnen jonge creatievelingen deelnemen aan een namiddag workshops en talks. De focus ligt op schoolgaande jeugd, maar iedereen is welkom om bij te leren over online storytelling, video- en gameproductie, motion design en algemene creativiteit op De Jamies Parcours. De Jamies Parcours zullen online plaatsvinden.

DE JAMIES OP IEDEREEN BEROEMD MET SUPERCONTENT

Het populaire tv-programma Iedereen Beroemd (in primetime op één) wijdt vanaf 9 november een vast item aan De Jamies in samenwerking met Supercontent. Supercontent is nog maar enkele maanden actief met een eigen YouTube-kanaal, maar ze vallen meteen hard op. Aalstenaars Jeff Bronder & Pieterjan Marchand maakten in het verleden trailers bij SBS. Nu bekijken ze met heel veel humor de wereld van influencers en social media fenomenen: in volle coronacrisis scoorden ze o.a. met het Marc Van Ranst-lied 1,3 miljoen views.

IN EEN NOTENDOP

  • De Jamies: awardshow voor Vlaamse online contentmakers tijdens Filmfestival Oostende
  • Wanneer: vrijdag 22 januari 2021 met op zaterdag 23 januari 2021 een namiddag masterclasses onder de naam De Jamies Parcours
  • Waar: Kinepolis Oostende en online
  • Hoe: iedereen kan hun favoriete videomaker insturen tot en met 31 december. De jury en het publiek belonen per categorie de strafste contentmaker.
  • Ook op: Iedereen Beroemd - vanaf 9 november op één.
  • Nomineren doe je op www.dejamies.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over