Het was een fantastische zomer. De afgelopen festivalreeks van OLT Rivierenhof gaat dan ook de geschiedenis in als de succesvolste editie aller tijden. Meer dan 79 000 bezoekers woonden een van de 51 voorstellingen bij en dat mondde uit in een gigantisch feest.

Van 21 juli t.e.m. 8 september vonden 36 betalende en 15 gratis concerten plaats met kleppers uit binnen- en buitenland; van Elvis Costello, Bonnie Raitt, Melody Gardot en Brigitte Kaandorp tot Intergalactic Lovers, Bart Peeters, Selah Sue en STUFF.

Dit was #OLT18:
✓ 80 artiesten
✓ 100 uur livemuziek
✓ 29 545 Facebook-likes
✓ 1500 foto's via Sharingbox
✓ 456 vaten bier
✓ 21 uitverkochte betalende concerten
✓ 6 keer een eigenzinnige blik achter de schermen dankzij onze OLTony
✓ 1 bijzondere support-act: The Red Devils in het voorprogramma van Elvis Costello
✓ ∞ veel gezelligheid en staande ovaties

  • "Geweldig optreden en geweldige sfeer. Dit was wel heel goed, echt heel goed." (een bezoeker op Facebook na Fat Freddy's Drop)
  • "Een zwoele zomeravond. De idyllische locatie van Openluchttheater Rivierenhof, én de zonovergoten muziek van Calexico." (Gazet van Antwerpen, 02.07.2018)
  • "What a stunning combi. One of the best bands in the world meets one of the nicest venues in the world." (een bezoeker op Twitter tijdens Dweezil Zappa)

Internationale kleppers
De concerten van legendarische artiesten als Elvis Costello, Bonnie Raitt, Melody Gardot en Fat Freddy’s Drop waren in een mum van tijd uitverkocht. Maar ook nichebands als Godspeed You! Black Emperor, Blonde Redhead en Ariel Pink zorgden voor het nodige kippenvel in onze unieke setting.

België boven!
België scoort niet alleen op het voetbalveld, ook bij ons publiek zijn de Belgen bijzonder populair. Bart Peeters speelde maar liefst drie keer voor een vol amfitheater. Bovendien verkochten ook Intergalactic Lovers, Selah Sue, STUFF. & blackwave., Jasper Steverlinck, De Grungblavers en Kapitein Winokio (twee concerten) het OLT helemaal uit.

Comedy & Theater
OLT Rivierenhof is meer dan alleen muziek, stilaan hebben comedy en theater een vaste plek in het programma gekregen en met succes! Wim Helsen, Brigitte Kaandorp en Johan Heldenbergh speelden voor een vol huis en ook Jan Jaap Van der Wal stond zijn mannetje in een bijna uitverkocht OLT.

Gratis Vrijdagen
CC Deurne en District Deurne organiseren jaarlijks Gratis Vrijdagconcerten in OLT Rivierenhof. Zij blikken eveneens terug op een succesvolle reeks. Ondanks de afgelasting van het concert van Yevgueni verwelkomden we in totaal 17.000 bezoekers voor deze fijne Vrijdag-concerten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over