Met een nieuw, ééndaags festival gericht op hiphop en afrobeat wil OLT Rivierenhof ook de komende jaren de vinger aan de pols houden. Vijf jonge Antwerpse curatoren uit de Afrikaanse diaspora werden uitgenodigd om de affiche van ‘Bad Dada’ mee in te vullen.

De zomer van 2019 is opnieuw een succeseditie in wording voor OLT Rivierenhof. Net zoals andere jaren blijken de diverse programmatie en de unieke setting de bepalende succesfactoren. Een opvallende seizoensafsluiter zet die troeven nog eens extra in de verf: Bad Dada (zaterdag 07.09) wordt een atypisch zomerfestival dat mikt op de nieuwe generatie OLT-bezoekers.

Bad Dada is een festival dat draait om Afrikaanse cultuur. We mikken in de eerste plaats op muziek, met lokale en internationale artiesten, maar er zullen ook dans en andere kunstvormen aan bod komen. En lekker eten, natuurlijk”, zegt bezieler Jana Tricot van Arenberg. “De naam Bad Dada is geïnspireerd op het boek Black Dada Reader van de Amerikaanse kunstenaar Adam Pendleton - en die naam bekt bovendien ook lekker.

Uit het bruisende Antwerpse culturele leven werden vijf jonge mensen uit de Afrikaanse diaspora uitgenodigd om als co-curator het festival mee vorm te geven. David Kinkela (24), Bruno Agbozo (25), Mohamed Barrie (27), Vennica Sidibanga Kaseye (23) en Adinda Vanderzande (27) werken achter de schermen al wekenlang mee om de line-up en de look & feel van Bad Dada mee te bepalen.

  • David ‘Rabba’ Kinkela is choreograaf, danser en organisator van Afroblood, het grootste afro-house evenement van Europa.

  • Bruno Agbozo organiseert feestjes in De Studio (MOM) en is MC bij rapper Darrell Cole en dj’s Faisal en Black Mamba

  • Mohamed Barrie is een van de drijvende krachten achter jeugdbeweging Kilalo, studentenvereniging Ayo en Black History Month Vlaanderen.

  • Adinda Vanderzande startte het ‘LevelUp’ project in Toneelhuis en is medeoprichter van Urban Woorden en Belgian Renaissance.

  • Vennica Sidibanga Kaseye is studente Grafische Vormgeving

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: