Olivier Goris wordt de nieuwe netmanager van Eén. Hij volgt Jean Philip De Tender op, die vorig jaar overkoepelend manager Televisie bij de VRT werd. Goris begint aan zijn nieuwe opdracht op 1 juni. Bij Woestijnvis wordt Olivier Goris als programmadirecteur opgevolgd door Sam De Graeve.

Olivier Goris: “Dit voelt aan als de juiste stap op het juiste moment. Ik heb 17 prachtige jaren beleefd bij Woestijnvis. Ik heb er alle kansen gekregen en veel opgestoken van creatieve toptalenten en inspirerende collega's. Maar het was stilaan tijd voor iets nieuws. De kans die de VRT mij vandaag biedt, wil ik niet laten liggen. Dit is immers een van de mooiste jobs in de Vlaamse mediawereld. En bovendien bij de publieke omroep, die ik altijd een warm hart heb toegedragen.”

Peter Claes, algemeen directeur Media bij de VRT: "Ik ben zeer tevreden vast te stellen dat VRT een aantrekkingspool blijft voor bijzonder talent met een hart voor de openbare omroep. Olivier brengt een rijke ervaring mee in de ontwikkeling van uitzonderlijk programma-aanbod en ook in het coachen van creatieve teams."

Erik Watté, gedelegeerd bestuurder van Woestijnvis: “Ik blik tevreden terug op een zeer goede samenwerking met Olivier, hij zorgde de afgelopen jaren mee voor de creatieve ontwikkeling van Woestijnvis. Vandaag kijk ik ernaar uit om nauw samen te werken met Sam De Graeve: met De Slimste Mens ter Wereld verdiende Sam al meer dan zijn sporen.”

Sam De Graeve, programmadirecteur Woestijnvis: “Woestijnvis blijft de meest unieke omgeving voor de vrijdenkende tv-makers van de lage landen: de komende jaren zal deze groep creatieven nog meer het verschil maken op VIER en daarbuiten.”

Bio Olivier Goris

Olivier Goris (44) begon zijn TV-carrière als redacteur bij TiLT (1993), het programma van Marcel Vanthilt op VTM. Daarna ging hij aan de slag bij Supersport (FilmNet, 1995), waar hij onder meer Jan Eelen, Mark Uytterhoeven, Erik Watté en Wouter Vandenhaute leerde kennen. Toen in 1997 Woestijnvis werd opgericht, maakte Goris de overstap. Hij werkte bij het productiehuis onder meer op de redactie van Man bijt hond, Alles kan beter, In de Gloria, De XII Werken van Vanoudenhoven en Het Eiland. Hij stond er ook in voor de eindredactie bij diverse voetbal- en wielerprogramma's (WK/EK) met Mark Uytterhoeven. In 2006 werd hij programmadirecteur bij Woestijnvis.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: